Scandal în Parlament. Lider PNL, către jurnalişti: „Sunteţi nesimţiţi!”. Cum s-a ajuns la conflictul cu presa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut, miercuri dimineaţă, „nesimţiţi” si „tupeişti” pe jurnaliştii care au vrut să asiste la discuţiile din comisiile reunite de politică externă. Mai mult, liderul PNL a ameninţat că va cere ridicarea acreditărilor.

Ben Oni Ardelean a avut probleme cu prezenţa jurnaliştilor la lucrările comisiilor de politică externă, ceea ce se întâmplă aproape mereu, singurele excepţii fiind când se discută teme care necesită accesul la diferite tipuri de informaţii. Tema discuţiei era declaraţia comună a Parlamentului privind situaţia din Republica Moldova.

De fapt, marea problemă era că la cele două comisii nu exista cvorum de şedinţă, ceea ce s-a întâmplat şi cu o zi înainte. Aşadar, Ardelean şi preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Cristian Dumitrescu, s-au opus  prezenţei jurnaliştilor la lucrările comisiei, pe motiv că aceasta nu este publică.

Comisia a fost suspendată din cauza lipsei de cvorum, iar vicepreşedintele PNL i-a ameninţat pe jurnalişti cu ridicarea acreditărilor. Mai mult, liderul PNL i-a făcut pe reprezentanţii presei „nesimţiţ” şi „tupeişti”. Practic, reprezentantul PNL a început să folosească un limbaj care în în ultimii ani mai putuse fi observat la unii social-democraţi, cum s-a întâmplat şi în cazul lui Eugen Nicolicea.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite