Scandal în Parlament. „30 de minute pentru fiecare ministru, un minut de întrebări. E o mascaradă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac s-a declarat nemulţumit de modul cum vor avea loc audierile. FOTO Eduard Enea
Eugen Tomac s-a declarat nemulţumit de modul cum vor avea loc audierile. FOTO Eduard Enea

Deputatul PMP Eugen Tomac a părăsit, miercuri, şedinţa conducerii Parlamentului, în care se discută calendarul audierilor miniştrilor propuşi în Cabinetul Tudose, acuzând că este o „mascaradă“, în care miniştrii vor avea la dispoziţie doar 30 de minute pentru discurs şi parlamentarii doar un minut pentru întrebări.

„Am părăsit şedinţa în semn de protest faţă de modul în care este pregătită agenda Parlamentului pentru ziua de mâine. Ni se pare inadmisibil cât dispreţ poate arăta PSD faţă de această instituţie şi faţă de Guvern“, a spus Tomac, citat de News.ro. 

Liderul PMP a acuzat că audierile vor începe la ora 8 dimineaţa, iar fiecare ministru va fi audiat simultan în comisii, pentru un maximum de 30 de minute, parlamentarii având la dispoziţie doar un minut pentru a pune întrebări.

„Condamnăm cu fermitate acest comportament. Mi se pare că deja practicile proaste din PSD sunt transferate în totalitate în sânul instituţiilor statului român", a spus Tomac.

Conducerea Parlamentului discută la această oră calendarul audierilor miniştrilor Guvernului Tudose. Plenul reunit pentru votul asupra Cabinetului va fi acordat tot joi, iar seara va avea loc depunerea jurământului la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite