Scandal în PNL. Organizaţia Bucureşti a pregătit un viceprimar pentru Primăria Capitalei. Orban s-a opus şi ameninţă cu excluderi din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Nazare, prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, a propus, marţi seara, înr-o şedinţă convocată intempestiv, ca Hazem Kansou, unul dintre consilierii generali ai PNL, să fie propunerea liberalilor pentru funcţia de viceprimar al Capitalei, susţin surse politice pentru Adevărul. În replică, Ludovic Orban le-a transmis consilierilor generali ai PNL că vor fi excluşi din partid dacă vor vota un viceprimar liberal în administraţia Firea.

Încercarea PNL Bucureşti de a propune un viceprimar la Primăria Capitalei vine în contextul în care PSD se pregăteşte să-l schimbe din funcţie pe actualul viceprimar Aurelian Bădulescu, unul dintre oamenii fideli Gabrielei Firea. Decizia PSD vine pe fondul conflictului dintre Liviu Dragnea şi Gabriela Firea. 

Preşedintele PNL Bucureşti, europarlamentarul Cristian Buşoi, nu a fost prezent la întrunirea de maţi, fiind plecat la Bruxelles, la audierea Laurei Codruţa Kovesi. Însă cel care a convocat şedinţa, Alexandru Nazare, este unul dintre oamenii săi de încredere. Buşoi nu a putut fi contactat de Adevărul în această dimineaţă. 

Orban nu vrea să se asocieze cu Firea

În replică, Ludovic Orban a convocat de urgenţă şedinţa Biroului executiv al PNL. Forul de conducere a hotărât că liberalii din Consiliul general al Capitalei care vor susţine un candidat PNL pentru funcţia de viceprimar vor fi excluşi din partid. Decizia a fost publicată pe Facebook de Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL. 

Decizia Biroului executiv al Partidului National Liberal:

1. Consilierii generali PNL nu participa la vot pentru demiterea viceprimarului Badulescu.
2. Consilierii generali PNL nu participa la vot pentru desemnarea unui viceprimar al Primariei Capitalei.
3. PNL nu depune nicio candidatura pentru functia de viceprimar.
4. PNL Bucuresti si consilierii generali PNL au obligatia sa respecte strategia politica a PNL de opozitie totala fata de administratia PSD a Bucurestiului.
5. Nerespectarea deciziei Biroului executiv va atrage consecinte statutare ( suspendare, demitere, excludere .n.r). 

pnl
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite