Scandal la Comisia juridică. PNL anunţă că depune plângere penală împotriva lui Şerban Nicolae. Ce proiect de lege cu miză a fost discutat

Scandal la Comisia juridică. PNL anunţă că depune plângere penală împotriva lui Şerban Nicolae. Ce proiect de lege cu miză a fost discutat

Şierban Nicoae, fost senator PSD, candidat al PER pentru un nou mandat. FOTO Mediafax

Şedinţa de la Comisia juridică a fost condusă de Şerban Nicolae, fost senator PSD, care potrivit celor din PNL nu ar fi avut dreptul să fie preşedinte de şedinţă, Laura Scântei, vicepreşedinte a Comisiei juridice a anunţat că liberalii vor face plângere penală. Miza şedinţei a fost proiectul de lege prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şedinţa Comisiei juridice din Senat a fost una tensionată, după ce persoana care a convocat-o a fost Şerban Nicolae, în prezent senator neafiliat. Laura Scântei, vicepreşedinte al Comisiei şi senator PNL, a explicat pentru „Adevărul” că Şerban Nicolae nu mai avea dreptul să convoace şedinţa pentru că, conform Regulamentului, demisia dintr-un grup duce la pierderea poziţiei de conducere.

Cu toate acestea, Şerban Nicolae a condus şedinţa şi a pus pe ordinea de zi proiectul de lege prin care Parlamentul ar dreptul să stabilească data alegerilor.  Aleşii PNL, USR, PMP şi UDMR au părăsit şedinţa pentru a nu gira eventualele decizii luate de social-democraţi.

De asemenea, surse din USR au precizat că liberalii s-ar fi opus punerii pe ordinea de zi a şednţei a iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”, în reprezentanţii PNL au subliniat că un eventual raport dat pe  această iniţiativă ar putea fi atacat la CCR, dacă e semnat de Şerban Nicolae. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările