Scandal la Comisia juridică. PNL anunţă că depune plângere penală împotriva lui Şerban Nicolae. Ce proiect de lege cu miză a fost discutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şierban Nicoae, fost senator PSD, candidat al PER pentru un nou mandat. FOTO Mediafax
Şierban Nicoae, fost senator PSD, candidat al PER pentru un nou mandat. FOTO Mediafax

Şedinţa de la Comisia juridică a fost condusă de Şerban Nicolae, fost senator PSD, care potrivit celor din PNL nu ar fi avut dreptul să fie preşedinte de şedinţă, Laura Scântei, vicepreşedinte a Comisiei juridice a anunţat că liberalii vor face plângere penală. Miza şedinţei a fost proiectul de lege prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor.

Şedinţa Comisiei juridice din Senat a fost una tensionată, după ce persoana care a convocat-o a fost Şerban Nicolae, în prezent senator neafiliat. Laura Scântei, vicepreşedinte al Comisiei şi senator PNL, a explicat pentru „Adevărul” că Şerban Nicolae nu mai avea dreptul să convoace şedinţa pentru că, conform Regulamentului, demisia dintr-un grup duce la pierderea poziţiei de conducere.

Cu toate acestea, Şerban Nicolae a condus şedinţa şi a pus pe ordinea de zi proiectul de lege prin care Parlamentul ar dreptul să stabilească data alegerilor.  Aleşii PNL, USR, PMP şi UDMR au părăsit şedinţa pentru a nu gira eventualele decizii luate de social-democraţi.

De asemenea, surse din USR au precizat că liberalii s-ar fi opus punerii pe ordinea de zi a şednţei a iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”, în reprezentanţii PNL au subliniat că un eventual raport dat pe  această iniţiativă ar putea fi atacat la CCR, dacă e semnat de Şerban Nicolae. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite