SC EURO APAVOL, reacţie la acuzaţiile candidaţilor USR: Din consiliul de administraţie nu fac parte politicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui material publicat de „Adevărul“, în care candidaţii USR Ilfov au prezentat două exemple de focare de infecţii create în urma deversării de ape menajere, SC EURO APAVOL SA, operatorul de canalizare al cartierului rezidenţial Cosmopolis, a transmis punctul său de vedere.

„Adevărul“ a publicat în data de 20 noiembrie un material în care erau prezentate priorităţile candidaţilor USR Ilfov pentru alegerile parlamentare. Alexandru Moldovan, candidat la Senat din partea USR, a prezentat cazul cartierului Cosmopolis, arătând că autorităţile locale au ignorat sesizările făcute către instituţiilor competente în care au reclamat faptul că la intrarea în complex exista un miros puternic de dejecţii, un focar de microbi, rezultat în urma deversării de ape menajere.

Alexandru Moldovan, candidatul USR pentru Senat, a invocat, de mai multe ori, numele societăţii EURO APAVOL SA, „operatorul de canalizare al complexului rezidential Cosmopolis“.  Candidatul USR a arătat, printre altele, că din consiliul de admnistraţie al societăţii „fac sau au făcut parte politicieni locali“. Materialul integral îl puteţi citi aici

În urma acestui material, SC ERO APAVOL a ţinut să facă mai multe precizări. „Precizăm că din consiliul de administraţie al EURO APAVOL nu fac parte politicieni locali. Consiliul de administraţie este selectat printr-o procedură  transparentă de selecţie ce respectă prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guverului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Articolul induce confuzia între Consiliul de Administraţie al societăţii şi Adunarea Genereală a Acţionarilor, fiecare avân atribuţii clar stabilite de Legea n3. 31/1990 a societăţilor comerciale“, arată SC EURO APAVOL, într-un drept la replică. 

Totodată, SC EURO APAVOL spune că nu a primit nicio sancţiune din partea Gărzii de Mediu.  „În articol se afirmă faptul că Garda de Mediu a amendat societatea care administrează reţelele de apă şi canalizare din cartierul Cosmopolis cu suma de 220.000 de lei. Menţionăm că această sancţiune nu a fost aplicată societăţii EURO APAVOL, ci administratorilor cartierului Cosmopolis“, mai precizează sursa citată. 

„Pentru o corectă informare a cititiorilor dumneavoastră, menţionăm că, în cadrul procesului de regionalizare, a fost creat un cadru instituţional adecvat pentru a îmbina serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare legate de ariile de dezvoltare din regiunea respectivă, în cadrul unui proces de operare în comun. Scopul procesului de regionalizare a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare este acela de a asista autorităţile locale în crearea operatorilor regionali pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare şi în întărirea capacităţii autorităţilor locale de a controla în mod eficient activităţile acestora. Regionalizarea se realizează prin intermediul a trei elemente instituţionale:

- Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) care primeşte un mandat din partea membrilor săi pentru a exercita pentru şi în numele lor  atribuţiile şi responsabilităţile legate de serviciile acestora de alimentare cu apă şid e canalizare, precum şi drepturi de control asupra Operatorului Regionalş
- Operatorul Regional (OR) – o societate commercial[ cu capital social public, ]nfiin’at[ de to’I sau de o parte din membrii ADI, căruia i se atribuie în mod direct contractual de delegare a gestiunii, cu respectarea regulilor „in-home“
- Contractul de delegare a gestiunii serviciilor – Unităţile administrativ-teritoriale prin autorităţile aministraţiei publice locale, membre ADI, toate sau o parte acţionari OR, delegaă împreună, prin ADI, gestiunea serviciilor lor de alimentare cu apă şi de canalizare către OR printr-un contract unic de delegare a gestiunii
- Respectând cadrul instituţional reglementat legal, Consiliul Local al comunei Ştefăneştii de Jos şi-a desemnat reprezentantul în Adunaera Generală a Acţionarilor a companiei şi a aprobat gestiunea serviciilor lor de alimentare cu apă şid e canalizare către EURO APAVOL prin adoptarea unei hotărâri de consiliu în acest sensú, mai precizează EURO APAVOL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite