Luni, Orban şi Cîţu s-au duelat pe tema gratuităţii vaccinului anti-covid19, primul zicând că s-ar putea ca la un moment dat să-l plătim, iar al doilea răspunzând că vaccinul este şi rămâne gratuit. În aceeaşi zi, Adina Vălean a fost aspru criticată pentru felul cum a reacţionat la criza teroristă din Minsk: preşedintele comisiei de afaceri externe din Adunarea Naţională a Franţei a cerut demisia sau demiterea ei pentru „reacţia laşă”.

Marţi, când Ludovic Orban împlinea 58 de ani, liderul PNL a anunţat că partidul va ţine congres pe 25 septembrie, iar Florin Cîţu i-a făcut cadou următoarea declaraţie: voi candida la o funcţie, mai ales că, după 30 de ani de socialism cu faţă umană, ţara are nevoie de 8 ani de liberalism. S-a mai distins în peisajul cu penelişti Raluca Turcan, care a declarat că o creştere a vârstei de pensionare ar fi „absurdă” şi că nimeni n-o discută în PNL.

A doua zi, premierul a venit în Parlament ca să explice ce se ascunde în spatele acronimului PNRR, iar după ce şi-a ţinut discursul, le-a reproşat ziariştilor care-l alergau pe culoare că nu s-au „civilizat” în ultimii 30 de ani. Estimp, şeful Camerei a trebuit să lămurească în faţa presei de ce a comandat pizza pentru colegii care-l felicitaseră cu o zi înainte, fără a purta masca impusă de gestiunea pandemiei. Ca să-i vină-n ajutor, ministrul Bode a zis că poliţia nu poate face anchetă în Parlament. Orban a contrazis-o, pe de altă parte, pe colega sa Turcan, anunţând că ipoteza măririi pragului de pensionare a fost luată în discuţie în partid, dar că nu s-a decis nimic. 

Joi, prima ştire pe care o puteai citi în fluxurile agenţiilor era o amintire a lui F. Cîţu despre studenţia sa americană, în timpul căreia a spălat vase la cantină şi a trebuit să se îngraşe 20 de kg, ca să poată juca fotbal contra unor „fundaşi mari şi puternici”. În cursul zilei, publicul a fost încântat să afle că liberala A. Gorghiu şi liberalul B. Gheorghiu au reuşit să treacă un proiect de lege care impune sărbătorirea – an de an – a colindului românesc, în ultimele trei săptămâni din decembrie.

Vineri, premierul PNL a anunţat o prognoză economică optimistă, adică o creştere de 7%, exprimându-se precum adolescenţii pe facebook: „estimări WOW pentru România”, preşedintele PNL s-a plâns de partenerii de guvernare, iar ministra muncii a apărut în gazete fotografiată sub umbrela pe care i-o ţinea, respectuoasă şi grijulie, o jună colaboratoare. 

Sâmbătă, liberalii s-au odihnit.

Duminică, premierul şi-a anunţat intrarea în cursa pentru şefia PNL. E cel dintâi prim-ministru postcomunist care caută să îşi folosească poziţia din executiv pentru a-l înlocui pe preşedintele în funcţie al propriului partid.