Am putea, de pildă, zice că lunea trecută a fost ziua insultelor: într-adevăr, Ludovic Orban a fost comparat de un coleg de-al său de partid cu Ceauşescu, iar ministrul Ghinea a fost descris ca un „Clotilde Armand cu barbă şi burtă” de către fostul premier Grindeanu, autorul celebrei OUG nr. 13 din ianuarie 2017.

Marţi a fost ziua ghilotinei: rapoartele prezentate de Avocata Poporului şi de şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului au fost respinse de către parlamentarii puterii, care au nemulţumit astfel PSD, adică partidul care a politizat cele două instituţii şi le-a folosit pentru consolidarea majorităţii şi, respectiv, pentru propagandă electorală. 

La rândul ei, miercuri ar fi putut să fie declarată ziua stuporii: aflat la Tallinn, preşedintele a fost uimit să descopere cât de avansată este Estonia în materie de e-guvernare, în vreme ce la Bucureşti, ministrul justiţiei exclama că-i „absolut anormal” ca fosta şefă a DIICOT să se pensioneze înainte de a împlini 50 de ani, iar cetăţenii aflau – la fel de stupefiaţi – că un senator AUR a fost prins la furat cireşe.

E neîndoielnic că joi merita să fie declarată ziua contestării: prefectul Bucureştiului a atacat în justiţie numirile prin detaşare făcute de Nicuşor Dan în posturile de directori din Primăria Capitalei, iar preşedintele Academiei a ameninţat că se retrage de la preşedinţia CNATDCU, contestând noua procedură propusă de minister pentru constatarea plagiatului, în aceeaşi zi în care CCR a admis contestaţia depusă de PSD împotriva numirii unor interimari la şefia TVR şi a Radioului public.

Vineri a fost ziua sincerităţii: un senator PNL de Olt, cunoscut pentru că a fost trimis în judecată de DIICOT pentru o „reţea de păcănele ilegale”, a declarat presei că judeţul va primi bani de la guvern doar atunci când va înceta să fie „roşu”.

Sâmbătă a fost o zi ternă, în care s-a discutat doar despre ploi, iar duminică televiziunile ne-au informat despre un festival al grătarelor din carne românească, dar şi despre unul al fanfarelor, onorat cu prezenţa chiar de către ministrul mediului. Cum vă spuneam la început, nu e zi care să nu ofere prilej de sărbătoare...