Săptămâna neagră pentru Liviu Dragnea. O condamnare ar fi bomboana pe coliva carierei sale politice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmează o săptămână de foc pentru Liviu Dragnea. S-au tot adunat decizii manageriale eronate, care acum stau să-i pleznească în faţă. Cine se crede deasupra tuturor şi vrea în jurul său doar slugi, aşa sfârşeşte. Şi nu e singurul conducător de partid care iese din scenă aşa. Pentru că nu ştiu adevărul elementar: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

Preşedintele Iohannis i-a administrat lui Dragnea o lovitură grea

Departe de a se lăsa intimidat de decizia CCR privind revocarea dnei Koveşi, preşedintele Iohannis a trecut la atac. Sfătuit de cine trebuie, Iohannis l-a nominalizat pe Gabriel Vlase ca director al SIE. Vlase este un PSD-ist important, dar nu slugă a lui Dragnea. Nu-i execută ordinele necondiţionat, cum face premierul Dăncilă. Ori, în operaţia de preluare a serviciilor secrete, o slugă la SIE era un pas important pentru Dragnea. Iohannis a numit un PSD-ist, iar reacţia negativă a lui Dragnea nu face decât să-i creeze încă o fractură în partid. Deja Codrin Ştefănescu şi alţii spun că nu există motive ca Dragnea să respingă propunerea de director la SIE. Reacţia internă şi externă la o eventuală suspendare, fără motiv, a preşedintelui Iohannis, l-a făcut pe Dragnea să dea înapoi. Nu se mai vorbeşte în PSD de suspendarea lui Iohannis. Iar venirea lui Tăriceanu la Cotroceni nu este o variantă atractiva pentru Dragnea.

Kelemen Hunor şi Tăriceanu îl lasă în offside pe Dragnea

ŞI UDMR a declarat că suspendarea lui Iohannis ar fi o greşeală mare din punct de vedere politic (Kelemen Hunor: „Ar fi greşeala poate cea mai mare”!). Surpriza vine, însă, de la Tăriceanu. Care este de acord cu nominalizarea lui Vlase, dar nu este nici el de acord cu suspendarea preşedintelui Iohannis. Fără ALDE şi UDMR, adio suspendarea preşedintelui. Sunt doua partide care au înţeles încotro bate reacţia populaţiei şi nu vor să rişte. O revoltă împotriva lui Dragnea creşte încet, dar sigur. Să notăm şi rolul opiniei publice şi al specialiştilor, care pare să fi întors roata deciziilor din coaliţia aflată la guvernare referitoare la suspendarea preşedintelui.

Verdictul din 21 iunie

Să stai cu sabia deasupra capului prea mult timp îi creează lui Dragnea o stare de disconfort. Şi o condamnare şi o amânare sunt la fel de proaste pentru el. În dosarul „Bombonica” sunt clare declaraţii de martor care spun că Dragnea ştia şi, de fapt, a iniţiat şi aprobat mutarea celor două salariate de la o instituţie a statului la sediul PSD Teleorman. Să fie achitat de prima instanţă nu prea văd cum s-ar putea. Cert este că o condamnare va fi o lovitură mortală pentru credibilitatea liderului PSD, cu toate teoriile sale despre statul paralel.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL

Nu atât rezultatul contează, cât dezbaterile. Sigur că fiind ţinuţi în bănci, PSD-iştii nemulţumiţi şi oripilaţi de prestaţia premierului Dăncilă nu au cum să voteze moţiunea. Transmisiile în direct ale declaraţiilor liderilor opoziţiei îi vor crea mari probleme lui Dragnea. Punct cu punct vor fi demolate aşa zisele realizări ale guvernării PSD-ALDE. Eşecul mitingului recent şi gafele Gabrielei Firea reprezintă şi ele dovezi că partidul se scufundă. Cu Dragnea la timonă. Cât despre serialul nesfârşit al gafelor premierului Dăncilă, ce să mai vorbim. Este ca în filmele cu proşti.

Eşecul programului de guvernare

Inflaţia, creşterea ROBOR-ului, a cursului leu/euro, deficitele bugetare uriaşe înregistrate lună de lună arată, celor care vor să vadă, eşecul răsunător al programului de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE. Amărâtele de creşteri de venituri nete de 4,5%, recunoscute chiar de ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, sunt înghiţite de inflaţie. Aşa că, încet, încet, ajung să înţeleagă şi cei 3 milioane de votanţi PSD că laptele şi mierea care urmau să le cadă în farfurii au fost doar amăgiri, menite să le capteze voturile.

Iată o recentă declaraţie a lui Liviu Dragnea: „Da, românii vor să muncească, dar vor să aibă şi salarii mari, pentru că şi ei au copii, aşa cum au şi europenii şi ei vor pentru copiii lor o şcoală bună, o educaţie bună, să aibă posibilitatea să plece în concediu cu copiii lor, să aibă posibilitatea să simtă şi să guste viaţa (...). Şi pentru asta ne batem cu nişte forţe mari, şi dinăuntru şi din afară”. Adică Dragnea a descoperit peşterile lui Ali-Baba, pline cu comori, dar duşmanii interni şi externi, imperialismul străin, muribund şi în stare de putrefacţie, nu-i dă voie să le împartă la cetăţeni. Pe cine mai abureşte cu astfel de trăznăi? România are PIB/locuitor anual 9000 euro, iar Germania 38.000. De patru ori mai mare. De aici vine bunăstarea germanilor, nu de la peşteri visate de Dragnea. Să dai acum salarii mari, din împrumuturi pe care le vor plăti copiii noştri, să laşi în continuare ţara fără investiţii în infrastructură, esenţiale în dezvoltarea ei, asta reprezintă trădare de ţară şi sabotarea viitorului ei. Dragnea ar face bine să studieze cazul Greciei.

Creşterea economică cu care se laudă Dragnea nu se vede şi în bugetele statului. Ghinion! Mai bine s-ar întreba de ce această situaţie, care nu se regăseşte în alte ţări.

Concluzii

România nu este Rusia lui Putin. Sindromul „tătucului” nu prea mai funcţionează la noi. Evoluţia economică, socială, culturală, cetăţenească, din ultimii 10 ani, apartenenţa României la UE şi NATO, nu mai dau şanse unora ca Dragnea să ne aburească prin cuvântări mincinoase. Este aproape momentul când până şi „slugile” lui Dragnea din PSD îşi vor pune întrebarea: încotro ne duce Dragnea?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite