Săptămâna în care am aflat de la un preot că ne cresc solzi pe trup

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca de obicei, săptămâna politică a pornit greu: luni s-au distins doar populiştii care au plâns cu lacrimi ecologiste prăbuşirea peretelui unei cascade din Caraş, candidatul la o primărie din Prahova condamnat în trecut pentru pornografie şi, mai ales, câţiva penelişti care s-au mutat din tabăra lui Cîţu în cea a lui Orban şi viceversa.

Marţi a fost ziua dezvăluirilor: Clotilde Armand a informat presa că gunoierii din sectorul 1 primeau până deunăzi un milion de lei pe zi, Comisia Europeană a publicat raportul MCV care critică România pentru că n-a desfiinţat secţia specială de investigare a magistraţilor, iar un ziar din Neamţ a difuzat imagini cu un preot care susţinea că, dacă te vaccinezi împotriva covid19, îţi cresc solzi pe trup. Printre dezvăluiri s-a strecurat şi o inovaţie a primarului Nicuşor Dan în domeniul teoriei mandatului politic: „îi reprezint pe bucureşteni” – a zis acesta – „ei mi-au cerut să mă tund, aşa că m-am tuns”.

A urmat ziua şedinţei de guvern, una în care Cîţu & comp. au adoptat un proiect de lege a pensiilor care a nemulţumit pe toată lumea: şi pe cei care se tem că opţiunea pensionării la 70 de ani se va transforma într-o obligaţie, şi pe cei care cred că mai înainte de orice trebuie eliminate pensiile speciale, şi pe cei care nu vor ca rămânerea în activitate a unui angajat la stat să se facă fără a-l consulta pe angajator etc. 

Joi, declaraţia lui Vasile Dâncu, cum că PSD ar putea guverna alături de PNL le-a îngăduit lui Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu să spună, în fine, acelaşi lucru: nu vom coopera! Estimp, la o ceremonie organizată în Bucureşti pentru Ziua Eroilor au fost aduşi – ca în vremurile comuniste – copii de şcoală, care au aşteptat ore-n şir doar ca să-i aplaude pe la prânz pe preşedinte şi pe numeroşii militari prezenţi în jurul acestuia. 

În trecut emblemă a serbării câmpeneşti, apoi semn distinctiv al mitei electorale, mititeii au devenit vineri „cârligul” cu ajutorul căruia sunt aduşi la vaccinarea împotriva covid19 bucureştenii care-şi fac cumpărăturile în Obor. 

Sâmbătă, ambasada Chinei a publicat un comunicat ameninţător, după ce preşedintele Iohannis a promulgat o lege care ar putea exclude – şi bine ar face! – companiile controlate de Partidul Comunist Chinez din afacerile legate de implementarea tehnologiei 5G. Ameninţător s-a arătat şi deputatul european Rareş Bogdan, dar dintr-un motiv mult mai banal, şi anume alegerile pentru şefia PNL: „îl rog din suflet pe Ludovic Orban să înceteze campania murdară” – a spus fostul ziarist pentru news.ro – „fiindcă s-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău şi nu cred că e bine pentru nimeni”.

În ultima zi a săptămânii, ne-am delectat – ca de obicei – cu titlurile produse de televiziuni: „Alai de nuntă cu camionagii – imagini devenite virale”, „Ioniţă de la Clejani recunoaşte tot despre Fulgy”, „Imediat, exclusiv: Confruntarea soţie-amantă”, „Limba română este mireasa poetului nepereche”, „Cât a valorat viaţa lui Pacepa pentru Ceauşescu”, „Bătaie cruntă în club”, „Cea mai bogată femeie din Portugalia e româncă”, „Reziştii se toarnă între ei” ş.a.m.d.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite