Salarii de mii de euro din bani publici la Pro România. Victor Ponta s-a angajat consilier juridic în propriul partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO: Facebook
Victor Ponta FOTO: Facebook

Victor Ponta s-a angajat la propriul partid, Pro România, în calitate de consilier juridic. Fostul premier câştigă lunar câteva mii de euro din banii publici primiţi ca subvenţie din partea Autorităţii Electorale Permanente (AEP), informează Europa Liberă.

Dintr-un document al Autorităţii Electorale Permanente reiese că Victor Ponta, liderul Pro România, s-a angajat la propriul partid în calitate de consilier juridicSalariul brut pe care îl primeşte fostul premier este de peste 25.000 de lei lunar (echivalentul a aproximativ 5.000 de euro), în timp ce venitul net este de 15.000 de lei, pentru 8 ore petrecute la serviciu, arată sursa citată.

Pe lista angajaţilor Pro România se regăseşte şi Geanina Puşcaşu, fosta consilieră a lui Victor Ponta în perioada în care el se afla în fruntea Executivului. Fosta consilieră apare cu funcţia de consultant în management, având un salariu lunar brut de peste 21.000 de lei, adică peste 4.000 de euro. 

Cel mai mare salariu îl primeşte secretarul general al Pro România, Alin Văcaru. Potrivit documentului consultat de Europa Liberă, Alin Văcaru primeşte nu mai puţin de 45.000 de lei brut, ceea ce ar însemna aproximativ 9.000 de euro. Un salariu aproape la fel de mare regăsim şi la Adrian Botilcă, în calitate de informatician al partidului, care primeşte o leafă de peste 44.000 de lei. 

Nu în ultimul rând, un salariu brut de peste 27.000 de lei este oferit pentru postul de consilier organizaţie politică, ocupat de Sabina Chiaburu, în timp ce economistul partidului, Alin Constantin, primeşte 21.000 de lei salariul brut. Pro România nu a lăsat în urmă pe nimeni, astfel că şoferul partidului are un salariu brut lunar de peste 6.800 de lei.

Pro România nu a apucat parlamentarele în 2020, astfel că subvenţia care îi revine de la AEP este mai mică. Cu toate acestea, partidul primeşte bani publici prin prisma aleşilor locali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite