Să râdem cu Stan şi Barna: de ce nu îl voi vota niciodată pe liderul USR la prezidenţiale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mă număr printre cele câteva sute de mii de oameni care au trimis USR-ul în Parlament în 2016, lucru pe care îl consider şi astăzi de bun augur.

Era nevoie de o schimbare, iar societatea a dat la acel moment un semnal puternic, pe care l-a consfinţit în data de 26 mai 2019. Iar schimbarea, în acelaşi timp, e departe de a se fi terminat. Lucruri importante de-abia urmează să se întâmple.

Cu trecerea vremii, însă, aspecte nefaste au început să se contureze la vârful formaţiunii. Cel mai important, chiar liderul acestuia, Dan Barna, un lider neinspirat care este animat de suficientă stimă de sine încât să creadă că este un bun candidat la prezidenţiale. Sigur, pe ce se bazează această asumpţiune nu este foarte clar, dar cert este că asta crede Dan Barna despre sine. Prin comparaţie, Dacian Cioloş deja s-a resemnat cu misiunea sfântă de a guverna ţara, din punctul ăsta de vedere părând că lucrurile sunt deja stabilite, iar anunţul pe care ar urma să-l facă alianţa în această privinţă doar o simplă formalitate a ceva deja bătut în cuie.

Ca de obicei, însă, atunci când lucrurile sunt gândite artificial în laboratoarele unui partid, ele nu au nicio legătură cu realitatea. Iar pentru asta nici nu trebuie să fii vreun mare savant, ci să observi, chiar şi în treacăt, ce se discută la USR. Şi anume, nici mai mult, nici mai puţin, decât planul abracadabrant de a-l învinge pe Klaus Iohannis cu voturile, chipurile, ale votanţilor PSD care vor vrea să-l vadă pe „satanicul“ preşedinte al ţării doborât la pământ definitiv şi irevocabil. Adică e cam ca şi cum ai spune, cu alte cuvinte, că tu, David, vrei să-l dobori pe Goliat cu o piatră imaginară care să ricoşeze din capul lui (insert name) Victor Ciorbea, călător în acel moment cu o maşină a timpului şi deci martor la episodul legendar. Adică absolut aberant, s-o recunoaştem, de ca şi cum o mare parte din pesedişti nu vor vota oricum cu candidatul lor la prezidenţiale, dar pe de altă parte ştim că există oameni în USR care îl discută pe bune. 

Liderii USR care insistă pe nominalizarea lui Dan Barna la prezidenţiale vor avea, prin urmare, o mare surpriză. Nu doar că liderul USR nu este convingător, prestaţia sa recentă de la Digi24 din compania Roxanei Lăzărescu fiind o dovadă elocventă în acest sens, asta ca să nu mai vorbim despre voturile nefiresc de multe pe care le-a luat contracandidatul său Mihai Goţiu la congres şi care, în mod normal, ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă suficient de puternic. Vestea bună este însă că, odată intrat la prezidenţiale, Dan Barna va pierde cu un scor zdrobitor, suficient încât să-l elimine de pe prima scenă USR. Iar în acelaşi timp, poate că adevăraţii profesionişti ai partidului, cum ar fi Stelian Ion şi/sau Florina Presadă, ca să dau doar două exemple, vor face un pas în faţă, salvând formaţiunea de la irelevanţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite