Siegfried Mureşan, după vizita Vioricăi Dăncilă la Bruxelles: Este prima dată când prim-ministrul unui stat nu iese la conferinţă de presă cu liderii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. Foto: Eduard Enea.
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. Foto: Eduard Enea.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a comentat miercuri vizita premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles, atrăgând atenţia că aceasta a fost primul premier al unui stat care se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului UE şi care nu a ieşit la declaraţii de presă cu liderii europeni. Astfel, Mureşan a declarat că acest aspect demonstrează că „Viorica Dăncilă nu este un interlocutor luat în serios de liderii europeni.”

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a vorbit miercuri, pe pagina sa de Facebook, despre vizita oficială a  premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles, acolo unde aceasta s-a întâlnit nu doar cu comisarii europeni pentru agricultură şi bugete, dar şi cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker şi cu prim-vice-preşedintele CE Frans Timmermans. Astfel, Mureşan a atras atenţia că prim-ministrul României ar fi primul şef de Executiv al unui stat care nu a oferit declaraţii de presă alături de liderii europeni. 

„Prim-ministrul Dăncilă încheie vizita de lucru la Bruxelles fără conferinţă de presă, nici cu preşedintele Comisiei Europene cu care tocmai s-a întâlnit, nici cu vreun alt oficial european, nici măcar singură. Este prima data când prim-ministrul unui stat care se pregăteşte să preia preşedinţia UE nu iese în conferinţă de presă cu liderii europeni la Bruxelles. Asta dovedeşte că Viorica Dăncilă nu este un interlocutor luat în serios de liderii europeni”, a scris acesta.

Totodată, Siegfried Mureşan a mai atras atenţia că refuzul lui Jean-Claude Junker de a ieşi la declaraţii de presă alături de un prim-ministru înseamnă că „liderul european şi-a pierdut încrederea în orice premier pe care Liviu Dragnea îl trimite la Bruxelles.”

 „Preşedintele Comisiei Europene refuză să iasă în declaraţie de presă comună cu Dăncilă, la fel cum a refuzat şi în cazul lui Grindeanu şi Tudose. Înseamnă că şi-a pierdut încrederea în orice prim-ministru pe care infractorul Liviu Dragnea îl trimite la Bruxelles.

 Spre deosebire de Tudose şi Grindeanu, Dăncilă nu iese nici măcar singură în faţa jurnaliştilor pentru a transmite în ţară concluziile unei vizite importante la Bruxelles. Înseamnă că 1. Prim-ministrul ştia că vizita va merge prost pentru Guvern, aşa că nu avut curaj să iasă în faţa presei, 2. Dragnea ştia că Dăncilă s-ar face de râs după o astfel de vizită oficială şi nu i-a dat voie să iasă în declaraţie de presă”, a declarat Mureşan.

Europarlamentarul a avertizat şi că rămânerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de prim-ministru la preluarea preşedinţiei UE ar „risca să reprezinte un eşec” al acestui eveniment, fiind un oficial „responsabil de slăbirea justiţiei şi destabilizarea economică a unui stat membru UE cu care nimeni nu va vrea să lucreze”. 

„Cu 6 luni înainte de a prelua Preşedinţia UE, România are un prim-ministru ocolit de liderii europeni. Dacă vom avea acelaşi premier şi peste 6 luni, atunci preşedinţia României riscă să fie un mare eşec pentru că niciun lider european nu va vrea să lucreze cu un prim-ministru marionetă, responsabil de slăbirea justiţiei şi destabilizarea economică a unui stat membru UE”, a explicat Mureşan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite