S. Mureşan: România a absorbit 10% din fondurile europene. Vioricăi Dăncilă i se va spune la Bruxelles să nu ducă ţara în criza din 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan a vorbit, într-un interviu pentru Adevărul Live, despre situaţia economică a României şi rata mică de absorbţie a fondurilor europene. Acesta a declarat că, la patru ani din perioadă, România a reuşit să absoarbă doar 3 miliarde din cele 35 alocate ţării noastre, adică 10%. Mureşan a mai spus că este responsabilitatea Vioricăi Dăncilă să corecteze cursul economiei şi să nu ducă România în criza din 2008.

Siegfried Mureşan a vorbit într-un interviu pentru Adevărul Live despre situaţia „extrem de proastă” în care se regăseşte premierul României acum din punct de vedere economic. Acesta a declarat că, odată ajunsă la Bruxelles, Vioricăi Dăncilă i se va spune să nu conducă România spre criza economică din 2008.

„Premierul este într-o situaţie extrem de proastă pe economie E clar că trebuie să corecteze cursul economiei imediat. Dacă vom continua aşa cum s-a mers anul trecut, vom intra in criză după reţeta intrării în criză marca Călin Popescu Tăriceanu. Dăncilă trebuie să dovedească că în sfârşit reuşeşte să absoarbă fonduri europene”, a precizat europarlamentarul.

Siegfried Mureşan a explicat că României îi sunt alocate 35 de miliarde de euro, fonduri ce ar trebui absorbite în perioada 2014-2020. Cu toate acestea, ţara noastră a atras până acum doar trei miliarde de euro.

„România are alocate 35 de miliarde de euro, fonduri europene, pentru anii 2014-2020. La jumătatea perioadei, după patru ani din şapte, mai mult de jumătatea perioadei, am absorbit 3 din 35 de miliarde. 10%. Doamna Dăncilă, cum veţi absorbi aceste fonduri pentru a face ceea ce trebuie făcut cu fondurile? Construire autostrăzi, căi ferate, spitale, regularizat râuri, construit şcoli, ajutat la cercetare, inovare”, a continuat Mureşan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite