S-a întors roata. PSD se plânge la Bruxelles că Guvernul vrea să modifice legislaţia în prag de locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LIderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
LIderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD va anunţa instituţiile de la Bruxelles, inclusiv Grupul social-democrat din Parlamentul European, de faptul că Guvernul vrea să schimbe legislaţia electorală pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi.

„Am decis sa trimitem o scrisoare din partea PSD la presedintele Comisiei Europene, la grupul socal-democratilor, la presedintele Parlamentului European si la toti europarlamentarii. Acest abuz de a schimba legile electorale in pofida unei decizii a CCR si a opiniei Comisiei de la Venetia, nu au dreptul sa modifici legile electorale cu 2-3 luni inainte de momentul electoral, nu s-a intamplat niciodata in istoria Romaniei asa ceva. PSD e de acord cu alegeri in doua tururi pentru 2024”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Social-democratul care se va ocupa de demers, a precizat la rândul său: „O să trimitem scrisori către decidenţii europeni, către Comisia de la veneţia, către ambasade. Noi nu ne opunem acestei idei de două tururi. Ne opunem unei schimbări care nu ţine cont de normele europene”, a punctat Negrescu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite