Rușanu (PNL): Acordul cu FMI trebuie renegociat. Nu e normal să privatizezi CFR Marfă sau Transelectrica

Rușanu (PNL): Acordul cu FMI trebuie renegociat. Nu e normal să privatizezi CFR Marfă sau Transelectrica

Dan Radu Ruşanu

Vicepreședintele PNL Dan Radu Rușanu a declarat pentru RFI că acordul cu FMI ar trebui renegociat, considerând că privatizarea unor companii "de importanță strategică" drept anormală, în condițiile în care alte țări din UE nu procedează la fel.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Acordul cu Fondul Monetar Internaţional ar trebui renegociat, în special în ceea ce priveşte anumite privatizări din economia reală, privatizări ale unor societăţi de importanţă strategică pentru România. Nu e normal să privatizezi CFR Marfă! Am privatizat Sidex Galaţi, Petromul şi toate celelalte şi vedem unde suntem astăzi. Nu cred că este normal să mai scot la licitaţie un pachet atât de mare din Transgaz, din Transelectrica. Asemenea privatizări făcute la presiunea Fondului Monetar Internaţional nu sunt corecte", a declarat la RFI Dan Radu Rușanu.

Întrebat cum ar putea fi rentabilizate companiile de importanță strategică, dacă nu sunt privatizate, liberalul a răspuns: "Printr-un management privat performant cu anumite ţinte, pe care trebuie să le atingă. În Uniunea Europeană, astăzi, toate companiile de stat sunt capitalizate de statele respective. Franţa-Gaz de France, cehii CEZ-ul şi toate celelalte. De ce domnii de la Fondul Monetar Internaţional vin cu o soluţie pentru România de privatizare şi de slăbire a statului în aceste companii, atâta timp cât restul Uniunii Europene nu aplică acelaşi program?".

Rușanu consideră că întâlnirea cu FMI nu ar trebui să aibă loc acum, ci "în cursul lunii ianuarie, după ce va fi un nou Guvern, un nou ministru de Finanţe, un nou Parlament, noi preşedinţi la Comisiile de Buget-Finanţe din Senat şi Cameră şi atunci ar trebui să aibă loc aceste discuţii". "Orice discuţie astăzi este superfluu, atâta timp cât nu ştii cum va arăta bugetul pe 2013", a mai spus Rușanu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările