Ruptură în USR. Stelian Ion cere intrarea la guvernare. Liderul deputaţilor USR revendică două portofolii cu greutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, a scris pe un grup intern al formaţiunii că că partidul din care face parte ar trebui să intre la guvernare şi să revendice portofolii precum Justiţia şi Mediul. Şedinţa decisivă va fi în seara aceasta, când e convocat un Comitet Politic.

O parte dintre USR-işti ar vrea intrarea la guvernare, idee care nu e împărtăşită şi de liderul partidului Dan Barna, şi apropiaţii acestuia. Stelian Ion, liderul deputaţilor USR şi vicepreşedinte al formaţiunii, a publicat pe un grup intern al partidului „un punct de vedere” în care susţine că partidul ar trebui să-şi asume guvernarea, iar portofoliile revendicate să fie Justiţia şi Mediul. 

„Da, am scris pe un grup intern. Nu e o scrisoare deschisă, ci un punct de vedere cu detalii pro şi contra intrării la guvernare”, a declarat pentru „Adevărul” Stelian Ion. de asemenea, acesta a recunoscut că a indicat drept ministere pentru USR Justiţia şi Mediul, dar la fel de bine ar putea fi altele. Surse politice susţin că Justiţia ar putea fi vizată inclusiv de acesta, Stelian Ion fiind principalul jurist al formaţiunii, în timp ce la Mediu o varianţă ar fi Mihai Goţiu. 

Potrivit lui Ion, punctul său de vedere e împărtăşit de mai mulţi lideri din USR, însă surse politice au precizat pentru „Adevărul” că s-ar putea ca propunerea liderului deputaţilor USR să nu treacă la vot. „În seara aceasta va fi luată o decizie la şedinţa de Comitet Politic. Cel mai probabil se vor stabili condiţiile pentru a susţine viitorul Guvern”, a completat Stelian Ion. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite