Rovana Plumb a fost aleasă vicepreşedinte al grupului socialiştilor din Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a fost aleasă miercuri vicepreşedinte în cadrul grupului politic al socialiştilor europeni (S&D) din Parlamentul European.

Potrivit unui comunicat transmis de S&D, grupul are nouă vicepreşedinţi, iar cei aleşi miercuri sunt: Eric Andrieu (Franţa), Biljana Borzan (Croaţia), Miriam Dalli (Malta), Heléne Fritzon (Suedia), Roberto Gualtieri (Italia), Bernd Lange (Germania), Claude Moraes (Marea Britanie), Kati Piri (Olanda), Rovana Plumb (România).

„Sunt onorată de susţinerea colegilor mei din PSD, dar le mulţumesc şi colegilor din grupul socialiştilor europeni pentru susţinere. Mă bucur că pot să reprezint atât PSD-ul cât şi România în familia noastră politică şi că vom putea participa activ la consolidarea proiectului european. Contribuţia pe care România şi-a adus-o ca preşedinte al Consiliului UE a fost foarte importantă şi avem destule proiecte pe care trebuie să le ducem la capăt. În primul rând, tot ceea ce înseamnă investiţii pentru reducerea impactului negativ al schimbărilor climatice şi de asemenea tot ceea ce înseamnă egalitate de gen şi locuri de muncă decente. În toate poziţiile pe care le vom avea, pe toate domeniile, vrem o Europă unită, nu una cu două viteze. O Europă care să îi reprezinte pe toţi cetăţenii, din statele membre", a declarat Rovana Plumb.

Aceasta nu este singurul eurodeputat român cu funcţii importante la Bruxelles. Miercuri, fostul premier Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European. Renew Europe este al treilea grup ca pondere în legislativul european. „Dacian Cioloş este noul preşedinte al Renew Europe. Este cea mai înaltă poziţie ocupată vreodată în sistemul UE de un român. Dacian este şi primul est european care conduce un grup politic în Parlamentul European şi va fi liderul cel mai înalt plasat din instituţiile europene după terminarea mandatului lui Donald Tusk“, a anunţat Alin Mituţă, membru al Consiliului Naţional al PLUS şi fost şef de cabinet al lui Dacian Cioloş, în perioada în care era premier al României.

Totodată, deputatul european Siegfried Mureşan (PNL) a fost ales, săptămâna trecută, vicepreşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European. Europarlamentarul român a obţinut 141 dintre cele 158 de voturi valabil exprimate. Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu un număr total de 179 europarlamentari.

„Acest vot dat de europarlamentarii PPE reprezintă şi un vot de încredere pentru România.  Grupul PPE a fost cel mai mare grup înainte de alegerile europarlamentare, am câştigat alegerile şi suntem în continuare principala forţă politică a Uniunii Europene. Grupul PPE este singura forţă politică ce poate asigura stabilitate la nivelul Uniunii şi care are soluţii la problemele oamenilor. Îmi propun o Uniune Europeană care să rezolve problemele oamenilor, care să livreze ceea ce aşteaptă oamenii de la ea. Voi continua să lupt pentru a aduce în Europa mai multă siguranţă şi mai multe locuri de muncă. Voi susţine o Uniune Europeană mai aproape de oameni, o Uniune în care vocea românilor şi a tuturor cetăţenilor europeni să se audă cât mai bine. Voi lucra împreună cu toţi europarlamentarii din Grupul PPE pentru a îndeplini aceste obiective”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan după votul din Grupul PPE.

Vezi şi: Cine sunt europarlamentarii români care pot face cărţile la Bruxelles şi Strasbourg. Ce avantaje au şi în ce măsură pot fi relevanţi şi la Bucureşti

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite