Preşedintele Comisiei Roşia Montană: Lista primită de la RMGC conţine multe nume de jurnalişti. Politicieni nu sunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei pentru proiectul Roşia Montană, social-democratul Darius Vâlcov, a declarat miercuri că a primit o listă de la RMGC care conţine “foarte multe” nume ale jurnaliştilor care, pe banii companiei, au călătorit în diferite ţări, la diverse mine. În schimb, el a susţinut că nu a regăsit, în document, nume de politicieni.

“Nu vă pot spune ce este în documente, dar vă pot spune ce  nu este, şi anume: nu am găsit niciun parlamentar actual sau membru al Guvernului care să fi făcut parte din aceste deplasări în diferite ţări, la diferite mine. Lista conţine foarte mult nume din mass-media”, a precizat Vâlcov.

Potrivit lui Vâlcov, conţinutul listei nu poate fi divulgat, dar ea a fost analizată de toţi colegii săi din comisie.

“Lista a fost pusă la dispoziţia tuturor membrilor comisiei şi fiecare a consultat-o. Ea nu e publică, pentru că a venit într-un document pe care scrie «secret de serviciu» şi suntem obligaţi prin lege să nu divulgăm acele date. Avem acces la nume, dar nu le putem face publice”, a arătat el.

Membrii Comisiei pentru Roşia Montană au decis, miercuri, ca şedinţele următoare, în care proiectul de lege va fi dezbătut pe articole, să se desfăşoare cu uşile închise şi au explicat că discuţiile vor avea la bază şi documente secrete.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite