Comisia Roşia Montană, aproape de o nouă amânare. Vâlcov: Unii membri au plecat să rezolve probleme personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov, preşedintele Comisiei Roşia Montană
Darius Vâlcov, preşedintele Comisiei Roşia Montană

Preşedintele Comisiei privind proiectul Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat miercuri seara că lucrările forului sunt departe de a se fi încheiat. Întrebat dacă votul final va fi dat în această seară, social-democratul a declarat că speră să fie întrunit cvorumul necesar, întrucât mai mulţi membri ai comisiei au plecat să rezolve probleme personale.

“Suntem la a doua parte a raportului şi am trecut de problemele economice, acum suntem la cele de patrimoniu. La final, vom vota pe proiectul de lege. Sperăm să reuşim în seara asta. În momentul acesta suntem 10. Ieri am promis că lucrăm până la epuizarea subiectelor şi asta facem. Sunt opinii foarte diverse şi diferite şi trebuie să le punem împreună în raport. Armonizarea nu e uşoară”, a declarat Darius Vâlcov.

Întrebat dacă este vorba despre un calcul politic, întrucât mai mulţi membri ai comisiei au plecat de la şedinţă, Vâlcov a infirmat ipoteza. În schimb, a sugerat că mandatul comisiei, care expiră duminică, 10 noiembrie, ar putea fi prelungit până luni.

“Nu e un calcul politic, trebuie să facem un raport corect şi nu cred că PSD ţine cu tot dinadinsul ca acest proiect să nu treacă. În noaptea aceasta sperăm să ajungem la o concluzie, dacă se păstrează cvorumul”, a arătat el.

Întrebat dacă lucrările comisiei vor continua mâine (n.r.: joi), social-democratul a răspuns că va propune acest lucru, dar mai mulţi parlamentari au motivat că nu pot veni deoarece au activitate în teritoriu, în ciuda faptului că ziua rezervată activităţilor în teritoriu este cea de vineri.

“Voi propune să continuăm mâine. Foarte mulţi colegi au spus că de joi până luni nu pot veni. Lucrează în teritoriu. Eu vă spun ce au spus ei. Sunt mulţi colegi care se duc, se întorc, mai au şi alte probleme. Nu ştiu cine a plecat şi cine se întoarce. După cum vedeţi, sunt prezent. Fiecare membru răspunde pentru acţiunile sale, dar avem cvorum şi, în condiţii extreme, şedinţa s-ar putea amâna până luni”, a conchis preşedintele comisiei.

Comisia privind proiectul Roşia Montană are 19 membri. Pentru a fi întrunit cvorumul, cel puţin 10 dintre ei trebuie să fie prezenţi. În prezent, de la lucrările şedinţei lipsesc mai mulţi senatori PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite