Romaşcanu, PSD: Cât lumea se pregătea temeinic să dea piept cu cel mai periculos virus al generaţiei, Guvernul avea altă treabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Romaşcanu FOTO Eduard Enea
Lucian Romaşcanu FOTO Eduard Enea

Fostul purtător de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, afirmă că Guvernul Orban era ocupat cu alegerile anticipate şi cu privatizarea serviciilor medicale, într-un moment în care toată lumea se pregătea temeinic să dea piept cu cel mai periculos virus al generaţiei. El afirmă că, şi după ce a renunţat la aceste idei, Executivul nu s-a „aplecat” prea atent la nevoile pandemice ale românilor.

Ludovic Orban a declarat recent că România n-a fost pregătită pentru pandemie. Este singurul segment corect din declaraţia domniei sale referitoare la acest subiect. Restul însăilărilor discursive au fost nişte adevăruri trunchiate despre ceea ce Guvernul consideră, ca întotdeauna, că n-a fost vina sa. Domnul Orban este puţin confuz. Aşa că ar fi util să-i resuscităm memoria. În timpul în care toată lumea se pregătea să dea piept cu pandemia, grupul politic aflat la putere în România avea această idee năstruşnică de a organiza, de îndată, alegeri anticipate. N-aveau timp nici de stocuri, nici de organizat linii de producţie pentru măşti, cu atât mai puţin de pus pe picioare măsuri pentru întărirea DSP-urilor”, afirmă Romaşcanu.

Potrivit fostului oficial al PSD, „răceala” la care se referea Ludovic Orban a curmat, între timp, 8.510 vieţi româneşti, ceea ce asigură României, conform aceluiaşi site, locul 26 în lume (din 219 entităţi evaluate) la numărul total de morţi de Covid 19.

Totodată, Romaşcanu afirmă că, în aceeaşi perioadă, cu sau fără alegeri bătând la uşă, Guvernul Orban se pregătea de o altă mare reformă a domeniului sănătăţii care prevedea, în fapt, privatizarea serviciilor medicale.

„Sigur că aceste două preocupări centrale ale Guvernului au fost total contrare unei pregătiri sănătoase pentru pandemie. Da, România n-a fost deloc pregătită pentru pandemie. Pentru că Guvernul avea altă treabă cât toată lumea se pregătea temeinic să dea piept cu cel mai periculos virus al generaţiei noastre”, afirmă Romaşcanu.

Fostul purtător de cuvânt al PSD mai afirmă că, nici după ce s-a renunţat la cele două proiecte enumerate mai sus, Guvernul n-a părut că se apleacă prea atent la nevoile pandemice ale românilor.

„Suplimentarea de secţii ATI a fost luată în serios abia după ce ne-am apropiat, periculos de mult, de colapsul domeniului sănătăţii, teste în masă nu se fac nici acum, DSP-urile se bazează pe voluntari slab instruiţi, iar educaţia a fost schimonosită atât de rău încât majoritatea copiilor nu se pot lăuda că, în ultima peste o jumate de an, au învăţat cu adevărat ceva”, afirmă Romaşcanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite