Românul defazan. Liberalii şi înflăcăraţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Naţional Liberal vrea să cumpere performanţa. În acelaşi timp, Cenaclul Flacăra a renăscut! Vai de mine şi de noi toţi.

Nu ştiu cînd am citit la Traian Ungureanu într-una din articolele sale sportive geniale că Portugalia a vrut să cumpere performanţa prin contractul oferit lui Luiz Felipe Scolari la cîrma naţionalei. Tot aşa PNL vrea să cumpere performanţa. Prima dată a făcut asta cu Klaus Iohannis, a doua oară încearcă cu Rareş Bogdan.

Nu-mi fac iluzii că o să înţeleg vreodată ceva din politica românească, nu pretind nici măcar că ar trebui să înţeleg, dar dacă preşedintele Klaus Iohannis a construit totuşi un Sibiu foarte fain, Rareş Bogdan nu cred că a făcut ceva în afara unor strigăte patriotarde şi a unor gesturi de român de cancan şi maidan. Sper ca cetăţenii români să nu fie totuşi atît de uşor impresionabili deşi văd peste tot în lume că paseismul îşi trăieşte renaşterea.

Iată de pildă afişele Cenaclului Flacăra. Acest festival naţionalist se tot renaşte prin fiul bardului comunist de-o vîrstă cu mine şi mi se acreşte inima cînd mă gîndesc cu ce lehamite şi frică am urmărit groaznicele transmisii din epoca de aur şi ce sentimente am încercat ca maghiari din România. Cenaclul a fost adîncul zoaielor din anii dictaturii, cu un bard complet furat de rolul „românismului” nereflectat. Acum, se alătură oameni pe care chiar i-am respectat la această iniţiativă ruşinoasă. Pot înţelege că artiştii pe care nu-i numesc au ceva de mulţumit lui Păunescu, dar nu cred că gratitudinea trebuie să se scalde în lături.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite