Românii din ţară şi din diaspora susţin legea revenirii romilor la denumirea de ţigani

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul de lege privind revenirea la denumirea de ţigani are susţinere aproape unanimă în mediul online, fiind votat de 98 la sută dintre respondenţi chiar şi pe site-ul Societăţii Academice din România
Proiectul de lege privind revenirea la denumirea de ţigani are susţinere aproape unanimă în mediul online, fiind votat de 98 la sută dintre respondenţi chiar şi pe site-ul Societăţii Academice din România

O scrisoare de susţinere a proiectului meu de lege privind revenirea romilor la denumirea de ţigani a fost adresată Parlamentului României de către mai multe organizaţii româneşti din diaspora, dar şi de cetăţeni în nume propriu, ca replică la solicitarea Active Watch care cere Parlamentului respingerea acestui proiect de lege depus la Camera Deputaţilor.

Către Parlamentul României, 

Drept la replică vizavi de scrisoarea deschisă adresată de Active Watch Parlamentului împotriva proiectului de lege prin care se cere revenirea la denumirea istorică a etniei ţigăneşti.

Active Watch este o organizaţie care spune că militeaza pentru drepturile omului, dar în realitate românii din ţară aproape că nu mai au nici un drept, ci doar acela de a munci din greu pentru a susţine marea clasă parazită. În realitate, înfiinţarea ONG-urilor de tip Active Watch, SAR sau a instituţiilor precum CNCD reprezintă o formă bine gândita şi sponsorizată de Uniunea Europeana de a distruge tot ce înseamnă românesc. UE emite legislaţii de combatere a discriminării, dar acestea sunt făcute doar pentru a forţa poporului român în a-i tolera pe ţigani, a-i găzdui şi, în final, pentru a le oferi totul, inclusiv numele şi teritoriul, fără drept de apel, ca şi cum etnia ţigănească este doar problema românilor.

Aşa cum se arată în manualul minorităţilor emis de UE  şi unde se explică că integrarea nu presupune pierderea identităţii (aşa cum se întâmplă în cazul românilor) şi nici înlocuirea identităţii etnice sau naţionale (asa cum s-a întâmplat în cazul etniei ţigăneşti ca urmare a schimbării denumirii lor istorice prin memorandumul emis în România în 2000), ba chiar se doreşte păstrarea identităţii etnice sau naţionale,  necesare pentru ca UE să devină un spaţiu comun de interacţiune a diverselor culturi, etnii, religii, variante lingvistice şi care stimulează chiar creativitatea şi îmbogăţirea reciprocă, tocmai aceste principii şi directive de bază nu au fost respectate.

Iată că România devine prima ţară din lume care a trebuit să-şi schimbe abrevierea din ROM în ROU tocmai pentru a nu fi confundată cu etnia ţigănească, lucru care nu s-a mai întâmplat. La ora actuală, singurul motiv al campaniei anti-româneşti declanşate în Europa constă în fondul actelor negative săvârşite de etnia ţigănească de oriunde din Europa şi care sunt în proporţie de 90%, lucru care poate fi foarte uşor dovedit. Tot ceea ce etnia ţigănească a cauzat negativ în Europa a fost pus implicit pe seama României şi a românului nativ. Este bine ştiut că etnia ţigănească a împrumutat mai mereu  numele altor popoare chiar de la primele lor sosiri în Europa tocmai pentru a-şi ascunde adevăratele origini, de exemplu "gypsies"denumire folosită de englezi care de fapt vine de la “egyptean”, ei practic veneau din India prin Egipt, însă s-au autodenumit aşa, pretinzând că vin din Egipt şi că sunt buni creştini, aflaţi în pelerinaj, pentru a primi mâncare şi locuinţă gratis.

Chiar Active Watch în scrisoarea deschisă recunoaşte ca acest cuvânt "ROM" nu a existat în vocabularul etniei ţigăneşti de dinainte de schimbare, ci „dom” cuvântul prakrit (cu d celebralizat), care însemna „om”. Evoluţia sa fonetică a condus  însa la transformarea cuvântului „dom”, cu „d” celebralizat, în cuvântul „rrom”, cu „r”.

În condiţiile în care în 1971 a avut loc primul Congres Mondial al romilor organizat în Orpington lângă Londra, Marea Britanie, finanţat în parte de către Consiliul Mondial al Bisericilor şi Guvernul Indiei, unde au participat 9 ţări şi pentru că tocmai România lipseşte de pe listă, îl putem considera un complot la adresa identităţii naţionale şi teritoriale a României. Termenul a fost discutat doar sugestiv, nu există nici un act normativ, iar el nu a fost folosit în mod oficial de nici o ţară, ci abia după ce s-au exercitat presiuni asupra Guvernului României care a cedat în 2000, a fost preluat în mod oficial de ţările Europei.

Ar trebui ca oricine să-şi pună  întrebarea de ce doar asupra României s-au exercitat aceste presiuni şi nu a existat o înţelegere la nivel internaţional prin care toate statele Europei puteau găsi modalităţi de schimbare a numelui lor fie printr-o denumire care să nu creeze confuzii cu alte popoare, cu trimitere la originile lor indiene, sau oricare alt stat membru al UE ar fi putut să aducă o denumire asemănătoare cu a ţărilor lor, pentru a evita tocmai discriminarea împotriva căreia se militează aşa de mult, dar s-a găsit o denumire asemănătoare cu a românilor.

Efectul discuţiilor de la congresele etniei ţigăneşti care doresc ca România să devină un teritoriu al ţiganilor îl putem observa uşor prin triplarea sau chiar mărirea de 4 ori a populaţiei rrome din anii de după primul congres al romilor. Deci este foarte evident că denumirea nou aleasă de "ROM" a dus nu doar la o confuzie culturală, dar se şi speculează că ar fi ţara lor de origine, lucru ce a determinat atragerea, dar şi împingerea etniei ţigăneşti către România, iar organizaţiile UE facilitează cu bani şi cu programe tocmai menţinerea lor pe teritoriul României fiind cea mai avantajată etnie, creându-se o discriminare pozitivă în raport cu toţi ceilalţi cetăţeni ai ţării.

Aducem aici ca exemplu un caz recent de confuzie clară, dar şi de dezinformare voită. Credem că tocmai organizaţiile etniei rome sau cele care le susţin alimentează această confuzie pentru ca ţiganii să devină din ce în ce mai înrădăcinaţi în pământul românesc. Astfel, etnici romi cetăţeni bosniaci au accidentat mortal în Italia un emigrant de origine filipineză, iar presa italiană a răspândit informaţia că făptaşii erau români, inclusiv presa din România a scris la fel (a se vedea materialele din Italia, http://www.liberoquotidiano.it/video/11794347/Il-video-dei-rom-che-travolgono.html, dar şi şi ziarele româneşti  http://onlinereport.ro/update-doi-romi-au-dus-italia-la-ca). Chiar dacă presa italiană a venit cu o corecţie ulterioară, presa românească nu, iar corecţia nu a rezolvat nimic pentru ca furia italienilor s-a răsfrânt deja asupra românilor. Ca urmare a confuziei şi dezinformării unui român nevinovat i-au fost tăiate 3 degete în semn de razbunare la doar 2-3 zile de la accident.

Nu e prima dată când românii devin ţintele atacurilor de răzbunare doar pentru simplu fapt că ei se numesc români, iar numele ţiganilor de "ROM" creează confuzie, dar această situaţie este alimentată şi de organizaţiile care vor sa menţină aceasta confuzie tocmai pentru a se crede că "român" e acelaşi lucru cu " ţigan" (http://www.catenaumana.it/httpwp-mep5agl7-39q/).

O altă gravă confuzie, dar şi dorinţa de a se crede că ţiganii (romii) sunt acelaşi popor cu românii se poate vedea chiar în mass-media românească, unde nu se face nici un fel de diferenţă atunci când în articole sau în reportaje de tot genul toţi ţiganii sunt numiţi români chiar dacă ei nici măcar nu sunt cetăţeni români,  dar nu se mai menţionează nici măcar "de etnie romă". Acest tip de propagandă a avut un efect dezastruos în rândurile românilor nativi, pentru că atribuirea numelui de român tuturor aspectelor negative în speţă a dus la pierderea speranţei, demoralizare, abandon, stres, mulţi dintre ei aleg să plece din ţară, fiind lipsiţi chiar de suportul moral al propriului lor popor în care nu mai cred. Mai mult de atât a sporit ura între românii nativi, ei considerându-se făptaşii tuturor actelor negative de care în fapt, pentru 90% din cazuri, nici nu sunt responsabili, şi asta doar pentru că presa a dezinformat constant menţionând numele de român în loc de "etnic rrom" sau" român de etnie rroma" sau "italian de etnie roma" etc. Etnia rromă în media românească sau externă este specificată doar în cazurile în care poate ilustra ceva pozitiv tocmai pentru a se puncta şi a fi evidenţiată în sensul bun. Este eliminată cu desăvârşire menţionarea etniei ţigăneşti în cazurile negative şi atunci ele sunt atribuite românilor.

La acest moment nu cunoaştem altă cauză a problemelor românilor din diaspora decât cea dată de confuzie şi de lipsa reprezentanţilor din ţările de adopţie care să îi protejeze împotriva abuzurilor de discriminare pe fondul confuziei. Nu ţiganii romi au probleme de discriminare în statele membre!

Se pot prezenta nenumărate cazuri din diaspora în care românii s-au lovit de problema confuziei, iar alţii chiar au trăit experienţe neplăcute când s-au trezit, dintr-o greşeala voită sau nu, că pe documentele lor a fost trecută chiar etnia "romă" de către instituţiile care trebuiau să emită actele, reprezentanţii străini scuzându-se de multe ori că nu au ştiut ca roma şi român sunt 2 popoare diferite şi că este foarte uşor de confundat.

Cei care au  de suferit de pe urma acestei confuzii sunt românii nativi, ei fiind discriminaţi la orice nivel, în timp ce etnicii ţigani (de pretutindeni) au avut un plus de câştig. Tocmai în ideea de a nu se simţi discriminaţi au fost favorizaţi excesiv prin acordarea de susţinere, beneficii, acces liber la educaţie (fără examen şi fără taxe) iar românul a fost catalogat adeseori drept analfabet, respins, s-a confruntat cu nerecunoaşterea diplomelor, supus agresiunilor fizice etc.

Aşa a apărut discriminarea pozitivă. Asupra românului nativ s-a exercitat o dublă presiune: una de a-şi demonstra abilităţile proprii şi a doua de a munci pentru cultivarea Occidentului pentru a demonstra că suntem 2 popoare total diferite. De aceea Statul român reprezentat prin Senat şi Parlament are nu doar datoria de a elimina aceasta confuzie la nivel intern, dar este imperios necesară o reglementare şi la nivel european, în caz contrar UE ar trebui adusă într-un proces pentru încălcarea gravă a normelor de bază, de nerespectare a identităţilor naţionale, în cauză fiind românii care experimentează probleme de confuzie şi discriminare în toate statele europene.

 

Semnează:

Grupul informaţional de salvare a identităţii şi valorilor româneşti

Asociaţia "Iniţiativa Solidaritate pentru România " Suedia

Asociaţiei Europa Unită, Cultura şi Drepturile Omului Paris, Franţa

1.Liliana Timofte-Franta

2.Loredana Leona Leon-Franta

3.Manuela Toia - Anglia

4.Nastase Nicolae Catalin -Anglia

5.Alexandra Fielding-Anglia

6.Sorin Prisecaru-Anglia

7.Florin Visan -Anglia

8.Rusu Vasile-Anglia

9.Costica Antonovici -Italia

10.Iancu Gheorghita -Germania

11.Panaint Catalin-New York, SUA

12.Dragos D. - Canada

13.Gabi Ursescu-Suedia

14.Camelia Croitoru -Belgia

15.Fandel Mihai - Iasi (freelancer la Glasul Moldovei)

16.Florin Priceputu-Tecuci

17.Leona Elena-Tecuci

18. Catalin Aienoaie-Sibiu

19.Vali Petrescu-Constanta

20.Constantin Topor-Constanta

21.Florin Hornicar-Brasov

22.Mihai Vilcu-Ploiesti

23.Adriana Sandu-Timisoara-

 24.Sorin Dieselman -Timisoara

25.Mihai Luta-Craiova

26.Gheorghita Brunel-Craiova

27.Paul Manuel Paul-Suceava

28.Tocaciu Ovidiu-Bucuresti

29.Horia Grancea-Bucuresti

30.George-Alexandru Stanciu-Bucuresti

31.Daniela Bara -Bucuresti

32.Iulian Popescu

33.Sorin Dumitrascu-Bucuresti

34. Emanuel Dan.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite