Românii nu mai înghit gogoşile vândute de politicieni? PSD, PNL şi USR, aceeaşi mizerie?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii s-au săturat de minciunile livrate de găştile de mafioţi organizate în diverse partide politice şi care s-au perindat pe la conducerea Ţării în ultimi 29 de ani. Deşi alegerile europarlamentare de obicei sunt fără de miză, pare că deja asistăm la o radicalizare neorganizată a electoratului, un atac al acestuia asupra tuturor partidelor politice.

În acest articol voi scrie câteva opinii personale dar care sunt subiective şi se bazează cel mai probabil pe percepţia generală existentă în interiorul cercului de cunoscuţi. Nu poţi pretinde că ştii realitatea românească deoarece fiecare categorie socio-profesională se comportă diferit şi de cele mai multe ori nivelul ce cunoaştere nu depăşeşte bula de prieteni în care ne aflăm.

Românii s-au săturat de găştile de partid

Acesta este un adevăr indiscutabil şi nu vorbim doar despre PSD, partid ce se află la acest moment la guvernare. Neîncrederea Românilor în partidele politice este una generală ca urmare a experienţei ultimilor 29 de ani. De altfel ceea ce numim la moment partide tradiţionale reprezintă nu mai puţin decât o adunătură de politicieni de proastă factură care au făcut şi au desfăcut partide politice, în fond fiind vorba de aceeaşi Mărie dar cu o altă pălărie.

Spre exemplu acum PSD este condus de foşti PRM-işti şi foşti PDL-işti, adică persoane care au reuşit cu succes să scoată de pe scena politică propriile partide şi au şanse mari să o facă acum şi cu PSD. În PNL situaţia stă exact în acelaşi fel deoarece partidul a fost practic preluat de foştii PDL-işti. În Alianţa 2020 este plin de foşti oficiali europeni, adică persoane care au făcut parte din gaşca politică ce a condus în ultimii 29 de ani. De UDMR nici nu are rost să mai amintim.

PSD şanse mari să se ducă pe urmele PRM şi PDL.

Ştiu şi pare greu de crezut aşa ceva. Şi în cazul PRM şi PDL, precum şi despre PNT în perioada de glorie, nu se putea întrevedea o asemenea situaţie. Cu toate acestea partidele respective au reuşit cu succes să se ducă de la peste 25% în afara parlamentului.

Dacă ar fi să analizăm faptic, la moment, printr-o lovitură de stat, un grup local de interese a reuşit să pună mână pe principalul partid de guvernământ şi în acest fel pe Ţară.

Cei care sunt acum în fruntea PSD şi care vorbesc în numele poporului nu sunt însă cei care au câştigat alegerile. Prin metode machiavelice specifice un grup de influenţă şi-a folosit puterea pentru a prelua PSD, apoi prin PSD să stăpânească Ţara. Dacă aceasta nu este o lovitură de stat bine ascunsă atunci eu nu ştiu cum să îi zic.

PNL, la fel de penibil ca PSD

Mai este cineva pe aici care consideră că la moment PNL este condus de liberali autentici? Ne uităm puţin pe lista de la europarlamentare şi cu uşurinţă vedem că nu există nimic liberal acolo.

La acest moment PNL a fost preluat cu succes de către fostul PDL, care după eşecul din timpul stăpânirii lui Traian Băsescu a găsit de cuviinţă să se ascundă şi să se reorganizeze în interiorul altor partide politice.

Degeaba se bucură unii pe acolo de atitudinea Românilor faţă de actuala conducere a PSD, căci în fapt PNL este la moment la fel de urât.

De altfel, este de aşteptat ca PNL şi PSD să sufere o grea înfrângere la aceste alegeri europarlamentare, căci Alianţa 2020 se va apropia de ei la nivel de procente.

UDMR nu are nici o şansă la europarlamentare

UDMR cu greu a reuşit să treacă pragul la vechile alegeri parlamentare... Asta dacă mai există cineva care chiar crede că a reuşit să facă acest lucru şi nu a fost un joc de culise, o înţelegere între partide pentru a se trage din pix în sus procentele acestui partid.

Cine merge prin zonele locuite de românii de etnie maghiară poate constata cu uşurinţă că populaţia este îmbătrânită şi numărul de votanţi cu mult sub cei declaraţi în acte. Aşa cum mulţi dintre Români au plecat pentru graniţe ca să îşi încerce şansa la o viaţă mai bună, tot aşa şi românii de etnie maghiară au plecat. Mulţi dintre ei s-au dus la Budapesta, precum basarabenii la Bucureşti, şi nu se vor mai întoarce vreodată.

În fapt nu mai are cine să voteze UDMR, dar probabil se vor trage iar sfori şi se vor accepta fraude majore numai ca etnicii maghiari să fie reprezentaţi de cine trebuie.

Alianţa 2020 - USR + PLUS

Aşa cum PP-DD a avut noroc datorită unui vot antisistem, tot aşa Alianţa 2020 este beneficiara la moment a nemulţumirii populaţiei. Cu toate acestea, deşi avea premize să crească şi mai mult, Alianţa 2020 se poziţionează ca şi o alianţă globalistă antinaţională, fapt care a stârnit nemulţumirea unei părţi semnificative a populaţiei.

Nu este de ajung să preiei mesajul luptei anticorupţie, adică mai exact să te lipeşti de el, dar să nu gândeşti o strategie de organizare la nivel local a partidului.

De asemenea Alianţa 2020 este complet lipsită de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care este condusă. Tot ciudată este şi îndepărtarea lui Nicuşor Dan, cel care a ridicat acest partid şi care a fost îndepărtat de la putere prin jocuri de culise. De altfel, acesta din urmă se judecă şi acum asupra conducerii partidului.

Mai există şi alte nemulţumiri: o bună parte din cei de sus au avut diferite funcţii publice, unii nemuncind în mediul privat o singură zi din viaţa lor. Ori la stat se ştie că lucrezi numai sub comandă politică, ca parte a sistemului.

Din partea conducerii acestei alianţe nu am văzut soluţii pentru autostrăzi, spitale, sărăcie... strigă sus şi tare de anticorupţie, dar lipindu-se de mesaj şi nu fiind factorul care l-a generat.

S-au săturat românii de partidele politice?

Încrederea românilor în partidele politice este la cote foarte scăzute. Este interesant de văzut către cine se va duce votul celor care vor să dea o palmă găştilor de partid. Tocmai din această perspectivă alegerile europarlamentare reprezintă un indicator foarte bun pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

O să vi se lase impresia că ele sunt fără miză, în schimb interesul este mare căci fiecare europarlamentar va dispune de un buget lunar de zeci de mii de euro, bani ce se folosesc uzual pentru a se angaja şi stinge obligaţii politice din interiorul partidelor. Faceţi un calcul simplu şi veţi constata că partidele sunt direct interesate de rezultatul votului de pe 26 mai.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite