România turcită

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Felul în care s-a desfăşurat CExN de lunea trecută al PSD nu lasă loc pentru nici o surpriză pentru cel de săptămâna viitoare  în cursul căruia se va discuta evaluarea miniştrilor din Cabinetul în care rolul de prim-ministru este jucat prost de doamna Viorica Dăncilă.

Vor primi note proaste cei care nu mai sunt pe placul d-lui Vâlcov, „omul de o valoare rară“ specializat în operaţiuni petrecute printre morminte, la adăpostul nopţii, şi al lui Dragnea însuşi, vor fi obligaţi să îşi facă valiza spre a lăsa altor favoriţi locul. Inşi care au valize mai burduşite cu promisiuni de loialitate pentru El Lider Maximo. Valiza a devenit simbolul partidului, basmelor cu cucoşul roşu le-au luat locul începând de luni gogoşile umplute cu minciuni, ticăloşii şi ofense la adresa demnităţii umane.

Aceasta înseamnă trista realitate, acesta este PSD. Foarte puţini mişcă în front, conducerea partidului îi este subordonată în totalitate lui Dagnea. Iar Dragnea, precum odinioară Stalin, are întotdeauna dreptate, este expertul numărul unu în furturi şi matrapazlâcuri aşa că exemplul lui trebuie urmat cu fidelitate şi în ritm alert. Aceasta până încă se mai poate, până când va ma exista partidul fiindcă deja e mai mult ca sigur că dacă Dragnea va fi spulberat de rigorile Justiţiei, de partea cinstită a oamenilor acesteia, adică de inşi nu de teapa lui Tudorel Toader ori de aceea a Simonei Camelia Marcu care încă mai este şi astăzi preşedinta Consiliului  Superior al Magistraturii, praful şi pulberea se vor alege de partidul creat la începutul lui 1990 de Ion Iliescu şi alţi foşti membri ai nomenclaturii comuniste transformaţi peste noapte în emanaţi ai Revoluţiei. E drept, feseniştii lui Iliescu, crescuţi cu spaima-n sân de Ceauşescu, furau mai puţin, mai cu măsură, Dragnea& co fură ca-n codru şi aproape întreg guvernul condus de doamna Dăncilă este alcătuit din copii la indigo ale lui Emil Bobu, Tudor Postelnicu şi Dincă-Teleagă. În frunte cu prim-ministrul Dăncilă, o doamnă căreia o Suzănica Gâdea, Aneta Spornic sau Alexandrina Găinuşă îi dădeau clasă.

Este de aşteptat ca la viitorul CEx în care se vor nominaliza viitorii miniştri numărul Bobilor răsfiraţi prin Palatul Victoria să crească semnificativ. Nu contează IQ-ul, puţin importă şcoala puţină, faptul că respectivii şi-au dobândit diplomele care-i prezintă drept absolvenţi de studii superioare la universităţi de mâna a treia şi la un număr de ani foarte aproape de momentul în care te pregăteşti să intri în categoria celor de vârsta a treia. Nimănui nu îi mai pasă că miniştrii plantaţi în posturi de inculpatul de rang înalt Dragnea Liviu Nicolae au în propriile lor valize teze de doctorat despre care se ştie sigur că sunt plagiate de la un capăt la altul. Plagiatul nu se mai ia în seamă, „nu se pune“, nu reprezintă, conform unui ordin semnat de ministrul interimar al Educaţiei, d-na Rovana Plumb, motiv de depunctarea în evaluarea Şcolilor doctorale. Aşa că nu e deloc exclus ca foarte curând el să fie socotit o virtute, un test de apartenenţă la PSD, de devotament trup şi suflet la social-democraţia originală marca Dragnea, aceasta în cazul în care nu se va da o OUG menită să elimine din dicţionar cuvântul. La fel cum nimănui nu îi pasă că România se va face de râsul lumii la scenă de deschisă începând cu data de 1 ianuarie, atunci când va prelua conducerea Consiliului European.

La aproape doi ani de la preluarea guvernării de o coaliţie iresponsabilă, nu doar PSD, ci România însăşi este turcită.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite