România, complet blocată. Soluţia, plecarea lui Liviu Dragnea şi a premierului Dăncilă. Nu stă o ţară în doi oameni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile preşedintelui Iohannis nu mai lasă urmă de îndoială. România este complet blocată. Instituţiile principale ale statului nu mai colaborează, se suspectează una pe alta, iau decizii contradictorii. Şi totul se răsfrânge asupra populaţiei, asupra credibilităţii României în lume. Partenerii noştri externi nu dau doi bani pe o ţară care nu funcţionează în parametrii normali, ai statului de drept.

PSD are cel mai mult de pierdut

Ajuns la 25% în sondaje, de la 45%, PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, iar 36 de deputaţi PSD au lipsit de la o şedinţă importantă a Camerei, şedinţă în care nu s-a mai votat nicio lege. Mulţi deputaţi PSD au plecat sau îşi propun să plece spre alte partide. Cu un guvern de marionete, în care nu mai ştii cine este ministru şi cine nu, ce încredere poţi cere? Un PSD în care şeful său, Dragnea, a deschis fronturi de luptă cu preşedintele ţării, cu serviciile de informaţii şi cu cele de pază şi ordine, cu justiţia, cu parchetele, cu presa independentă, cu partenerii străini, cu instituţii europene, cu o parte dintre cetăţeni pe care jandarmeria îi bate, gazează şi fugăreşte. A deschis un front cu colegi şi parlamentari din partid, pe unii i-a dat afară, doar pentru că nu execută orbeşte ordinele sale. Interzis în UE, nimeni nu mai stă de vorbă cu Dragnea. Nu poate ieşi în public, de frică să nu fie huiduit. Şi mai presus de orice, pune tot partidul să lupte să-l scape de a doua condamnare.

Programul de guvernare s-a dus de râpă, nu mai sunt bani pentru promisiunile fanteziste ale „geniului“ neînţeles, Darius Vâlcov. Cu un deficit uriaş la 10 luni, de 21 miliarde lei, cu prorogarea multor termene de aplicarea unor promisiuni, tot ce a promis PSD înainte de alegeri se dovedeşte, ca de atâtea alte ori, praf în vânt.

Dacă PSD tolerează asemenea comportament îşi asumă şi riscul de a nu mai conta la viitoarele alegeri. Nimeni nu poate câştiga bătălii care afectează interesele majore ale ţării.

Mai presus de orice, PSD să ia în calcul responsabilitatea pe care o are faţă de cetăţenii care i-au acordat încrederea. Ce le oferă în schimb votanţilor săi?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite