România se schimbă oricum!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

“N-avem nevoie de broaşte râioase, porci, pisici, aspidă şi vasilisc. Vin alegerile parlamentare, iar o nouă criză a orgoliilor ar provoca o nouă criză politică!”

Cine, când şi cum schimbă România? Noi toţi, acum, printr-o viziune şi un plan comun. Ca paşoptiştii. Ca România Jună. Acum ori niciodată!

Aiurea, nu se mai poate schimba nimic, ar zice profanii. Oamenii sunt înrăiţi, nu mai au idealuri comune, valori, lideri de urmat. Fiecare e pentru el, iar ignoranţa a devenit caracteristica generală a maselor. Da, dar masele pot fi mânate în luptă, însufleţite, manipulate, ar spune iniţiaţii, vizionarii. Trebuie doar trezite din amorţeală. 

Şi s-a decis: toată media românească, de la “Adevărul” , “Evenimentul Zilei”, B1TV, până la trustul Media Pro, a demarat campanii de conştientizare prin care sunt promovate valorile naţionale, inteligenţa, inovaţia şi românii care fac cinste României. Trusturi de presă concurente s-au unit pentru un ideal comun dovedind, pentru prima oară după Revoluţie, că atunci când scopul este unul nobil, presa poate avea o singură voce. 

Politicienii, oare, nu pot avea o singură voce? De ce catastrofă naţională este nevoie pentru ca toate forţele politice să lucreze împreună pentru ţară? Avem o criză economică, una de identitate naţională, una de credibilitate pe plan extern într-o lume tot mai globală, iar politicienii nu sunt în stare să găsească un ideal comun nici în al doisprezecelea ceas. Se jignesc (pisici, broaşte râioase şi porci) se ameninţă (dacă nu numeşti premier pe cine vreau eu, te demitem!) îşi urmăresc mişcările unul altuia ca animalele de pradă, atacându-se cu fiece ocazie. Folosesc instituţiile statului şi puterea pe care o au pentru a distruge pe cei care le stau în cale şi în interes personal. 

În tot acest timp ne lamentăm că n-avem bani, că n-avem drumuri, n-avem profesori şi medici, n-avem cum să ne ţinem valorile acasă! 

Vin alegerile parlamentare, iar o nouă criză a orgoliilor ar provoca o nouă criză politică, iar cea politică, la rândul ei, ar adânci criza economică. Acesta este ultimul lucru care ne lipseşte. România nu o va putea lua de la zero cu o clasă politică iresponsabilă, incapabilă să găsească puterea de a se uni pentru ţeluri de interes naţional.  

Între timp, poveştile despre o altfel de Românie, una curată,  curg pe toate canalele media. Români ale căror fapte au schimbat destine au umplut paginile ziarelor şi spaţiul emisiunilor TV. Români care prin inteligenţa lor, prin implicare, bun simţ, performanţă fac cinste întregii naţii au fost făcuţi cunoscuţi, au ieşit în linia întâi. Ei schimbă România în fiecare zi şi fac asta fără să ţină cont de o clasă politică depăşită. România se va schimba, iar cine nu ţine pasul va dispărea. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite