România are un premier pe placul lui Putin

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă miercurea trecută, calendarul ar fi arătat data de 1 aprilie, aş fi avut motive de amuzament şi bucurie. Aş fi spus că, iată, în fine, revista „Sputnik”, care se ocupă cu propaganda în limba română în favoarea Rusiei, e pusă pe glume, pe păcăleli, pe şotii.

Şi că Scufiţa roşie care vorbeşte româneşte doar spre a îndeplini ordinele lui Putin a intrat într-o operaţiune de rebranduire la capătul căreia ar urma să devină una de satiră şi umor. Să ia astfel loc „Urzicii“.

Căci cum altfel ar fi putut fi citite elogiile în cascadă aduse doamnei Viorica Vasilica Dăncilă? Insa intelectual modestă, prost pregătită, pe viaţă corigentă la limba română, veşnic autoare de gafe de protocol în cascadă, neşcolită într-ale politicii şi diplomaţiei, timorată, etern speriată, care, printr-un nefericit accident al sorţii, dar şi prin voinţa malefică a puşcăriabilului de rang înalt Dragnea Liviu Nicolae ca şi din cauza unei greşeli imense a preşedintelui Klaus Iohannis a ajuns să ocupe, din ianuarie 2018 încoace, postul de premier al României.

În mod normal nu am putea-o citi decât ca o imensă glumă, ca o satiră la adresa cetăţenei respective care nu este altceva decât reîntruchiparea Chiriţei ori al oricărui alt personaj feminin din Cânticelele comice ale lui Alecsandri. Trebuie să fii serios pus pe şotii ca să îţi treacă prin minte că sărmana ingineră care, în perioada comunistă,  de abia că şi-a putut găsi de lucru la un liceu industrial de mâna a doua a arătat, cum scrie Sputnik, „calm şi pricepere“, dar mai ales „un nivel al decenţei mult peste ce am văzut în ultimii ani“. Trebuie să fi consumat o uriaşă cantitate de vodcă pentru a scrie că „Prima femeie din istoria ţării care conduce Guvernul a avut intervenţii memorabile în Parlament, în cadrul unor manifestări interne şi internaţionale, la şedinţele Cabinetului sau în diverse interviuri şi conferinţe de presă“. La astfel de elogii nu s-ar fi aşteptat nici măcar Elena Ceauşescu din partea Scânteii.  

Sigur, dacă citeşti mai departe argumentaţia falşilor jurnalişti de la Sputnik care ar vrea să o declare pe ocupanta abuzivă a Palatului Victoria „omul politic român al anului 2018“, începi să îţi dai seama că se-ngroaşă foarte serios gluma. Căci nu e de colea să vezi că premierul României este pe placul ruşilor şi al lui Putin în primul rând fiindcă ar fi ţinut piept acuzaţiilor aduse celor care astăzi se află în fruntea bucatelor în România de majoritatea parlamentarilor europeni. Adică graţie atitudinii ei anti-europene pe faţă.

Ştiu foarte bine că doamna Dăncilă nu a ţinut piept nimănui vreodată. Pentru simplul motiv că nu o duce capul. Din cauza faptului că are un IQ redus. Că îi e teamă şi de propria umbră. Că evită pe cât poate întâlnirile cu Dragnea Liviu faţă de care nutreşte o spaimă atavică. Mai ştiu şi că în împrejurări publice sărmana doamnă Dăncilă ţine să fie însoţită de soţ căci îi e frică. De jurnalişti. De românii simpli. Se teme să nu i se spună în faţă adevărul, să nu i se pună cumva întrebări incomode. Nu din acelea cu care a miluit-o o mercenară de talia Laviniei Şandru căreia îi bagă bani în puşculită Televiziunea Română prin intermediul pedegistei Doina Gradea care, pentru pesedişti, echivalează cu un fel de casieră principală însărcinată cu plata propagandiştilor partidului.

Mai ştiu şi că doamna V.V. Dăncilă are parte de presă proastă nu doar la Bucureşti, ci şi în celelalte capitale ale Uniunii Europene. Că până şi cei doi-trei membri cât de cât şcoliţi care mai fac parte la ora actuală din guvernul României se duc la şedinţele prezidate numai de formă de respectiva insă curioşi să afle ce enormitate va mai debita doamna prim-ministru în cele câteva minute cât este îngăduit accesul ziariştilor. Adică înainte ca locul să îi fie luat în capul mesei de familiarul mormintelor şi cimitirelor, numitul Vâlcov Darius. Şi el un ins cu condicuţă, cu condamnări penale şi tocmai de aceea socotit de preşedintele PSD, dl. Dragnea Nicolae Liviu, „un om de o valoare rară“. Fiindcă valoarea în PSD este proporţională cu cuantumul furturilor şi al anilor de închisoare pe care eşti pasibil să îi execuţi dacă nu reuşeşte lupta anti-justiţie devenită preocuparea principală a partidului din ianuarie 2017 încoace. Adică din momentul preluării guvernării.

Dincolo de toate acestea, cred că românii de bună credinţă au toate motivele de îngrijorare să afle că premierul României este un om pe placul ruşilor. Dragnea este pe gustul lui Orban, pe doamna Dăncilă o admiră Erdogan şi Putin.

Frumoase perspective are ţara la 29 de ani de la Revoluţie. Şi cu câteva zile înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului European.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite