VIDEO Rolul Dacianei Sârbu şi Adinei Vălean în conflictul Ponta/Antonescu pe subiectul Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daciana Sârbu şi Adina Vălean FOTOGRAFII Adevărul
Daciana Sârbu şi Adina Vălean FOTOGRAFII Adevărul

Crin Antonescu susţine că opţiunea sa în privinţa proiectului Roşia Montană nu corespunde cu cea a soţiei sale, precizând că şi-ar fi încălcat cuvântul dat acesteia dacă i-ar fi făcut promisiuni pe acest subiect, iar în eventualitatea în care ar fi ajuns prim-ministru şi-ar fi schimbat opţiunea. Totodată, liderul liberal l-a criticat pe Ponta care a spus că i-a promis soţiei sale, Daciana Sârbu, că va vota împotriva proiectului.

„Opţiunile soţiei mele ca europarlamentar şi opţiunile mele nu trebuie să fie identice. Ca membru în Comisia de industrii a Parlamentului European, soţia mea a organizat o dezbatere pe proiectul Roşia Montană. A avut o poziţie bazată pe argumente. Atunci Gold Corporation nu a sărit în ajutorul ei. Nu are niciun fel de influenţă ce crede soţia mea despre chestiunea asta. Dacă i-aş fi promis soţiei mele ceva şi as fi ajuns prim-minsitru să văd că lucrurile stau altfel, mi-aş fi încălcat cuvântul faţă de soţia mea. Naţiunea este mai presus de soţie“, a declarat Antonescu la „Adevărul Live“.

  

Copreşedintele USL Crin Antonescu l-a criticat pe partenerul său politic, Victor Ponta, pentru declaraţiile sale, potrivit cărora i-ar fi promis soţiei sale (Daciana Sârbu) că va vota împotriva proiectului RMGC.

În acest context, liderul PNL a spus: „Eu nu pot să comentez aşa ceva (...), relaţia mea cu Victor Ponta s-a bazat întotdeauna pe onestitate, pe transparenţă, pe asumarea unui mod diferit de Traian Băsescu. Ori din punctual meu de vedere acest mod de a face politică asumat împreună înseamnă opţiuni cinstite, la vedere, cu argumente cinstite”. 

Premierul Victor Ponta a declarat aseară la Antena 3  că a purtat mai multe discuţii cu soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, despre Roşia Montană, şi a încercat să-i explice că sunt şi argumente pro exploatării miniere, însă europarlamentarul este în continuare împotriva proiectului.

Crin Antonescu despre rolul soţiilor în problema Roşia Montană

„Nu am explicat declaraţia mea. Am spus că, personal, ca deputat, nu o să votez. Am discutat cu soţia mea, care este europarlamentar, şi cu alţii, şi le-am spus că o să votez împotrivă. Dar le-am spus, acceptaţi ideea că există şi părţi bune în proiect. A fost un angajament al meu personal. Daciana este în continuare împotriva acestui proiect. Influenţează viitorul nostru ca ţară, prestigiul nostru, suntem în continuare o ţară deschisă“, a afirmat Ponta, la Antena 3.

VIDEO Crin Antonescu, la Adevărul Live, despre Roşia Montană: „Aici se confruntă bani contra bani. Soros contra RMGC”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite