Rodica Coposu, sora Seniorului, despre alianţa PSD-PNŢCD: „E un caraghioslâc. Regret că se mânjeşte imaginea lui Iuliu Maniu. Pavelescu face fanfaronadă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Coposu (85 de ani, în dreapta), alături de sora ei, Flavia Coposu (93 de ani) Foto: Adevărul
Rodica Coposu (85 de ani, în dreapta), alături de sora ei, Flavia Coposu (93 de ani) Foto: Adevărul

Rodica Coposu (85 de ani), sora lui Corneliu Coposu, fost preşedinte al Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat în perioada 1990-1995, a criticat,  pentru „Adevărul“, decizia liderului de azi al PNŢCD, Aurelian Pavelescu, de a face alianţă la alegerile europarlamentare cu partidul condus de Liviu Dragnea.

„Domnul Pavelescu (n.r. - Aurelian Pavelescu, preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat) nu reperezintă PNŢCD-ul pe care-l ştim noi. Nu pot să spun decât că regret foarte mult că, prin această alianţă, se mânjeşte imaginea conducătorilor înaintaşi ai partidului, care au făcut ceva pentru ţara asta. Mă gândesc la Iuliu Maniu. Acum puţină vreme s-a încheiat Centenarul Unirii, la care Maniu a avut o activitate covărşitoare. Corneliu (n.r. - Corneliu Coposu, fost lider al PNŢCD, fratele Rodicăi Coposu) se întoarce în mormânt… dacă mai e cumva interesat de ce petrece în minunata noastră lume. Cu ghilimelele de rigoare. Nici nu pot să-mi exprim revolta pentru treaba asta“, a comentat Rodica Coposu pentru „Adevărul“. 

„Să luăm în dărâdere toată această situaţie“

„Pe de altă parte, mă gândesc că PSD-ul, căruia i-a scăzut foarte mult ratingul faţă de populaţie, recurge la alianţe cu un partid care nu are decât, poate cu bunăvoinţă, 1%. PNŢCD-ul acesta nu mai este partidul pe care-l ştiam noi. E o caricatură. Dacă am lua în serios toate declaraţiile şi fanfaronada pe care o face domnul Pavelescu ar trebui să plângem tot timpul. L-am auzit spunând că preşedintele României încalcă Constituţia, că nu ţine seama de votul popular care, prin majoritate, a ales acest partid să guverneze. Păi, partidul însuşi mai ţine seama de votul dat de popor? Când face totul împotriva lui? Ce să mai vorbim? Eu zic mai bine să luăm în dărâdere toată această situaţie. Pentru că, faţă de situaţia actuală din politică, acestă alianţă e un caraghioslâc“, a declarat Rodica Coposu, pentru „Adevărul“, impresia lăsată de protocolul de susţinere semnat între PNŢCD şi PSD pentru alegerile europarlamentare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite