Robert Turcescu recunoaşte că a fost ofiţer acoperit: „Eram fariseu. Nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Robert Turcescu a confirmat, în emisiunea Sorinei Matei de la B1TV, că documentele pe care le-a publicat pe blogul personal şi care arată că a fost locotenent-colonel sub acoperire sunt reale. Ministerul Apărării a precizat că nu vrea să comenteze declaraţiile lui Turcescu.

„Nu sunt nişte aşa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce priveşte documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de judecători, să spun adevărul despre ceea ce ştiu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale. Anunţ un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstit faţă de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toţi, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar costa asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor pe care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greşit, le cer iertare“, a spus Robert Turcescu la B1TV.

Robert Turcescu a fost întrebat de Sorina Matei dacă s-au făcut presiuni asupra lui, însă a evitat să răspundă invocându-l continuu pe Dumnezeu. Jurnalistul a părăsit emisiunea după numai 20 de minute.

„Nu de la voi aştept judecata, iar eu mă supun judecăţii celor în măsura să judece drept. Le cer iertare celor pe care această decizie a mea, îi încurcă. Până când un judecător nu va spune dacă am greşit sau nu, nu voi mai ieşi public. Vă doresc să trăiţi momentul acesta de eliberare, ca să faceţi meseria în mod onest. Muream în interior. Eram fariseu. Nu există reţete pentru a sta drept în faţa lui Dumnezeu. Acum am spus pentru că aşa a vrut Dumnezeu. Eu sunt ziarist. Mă căiesc că i-am blamat pe unii“, a mai spus Turcescu.

Robert Turcescu a făcut anunţul pe blog

Pe blog, Robert Turcescu a publicat livretul său militar (foto) şi câteva din statele de plată, unde se poate vedea ce sume ar fi primit în perioada în care a fost ofiţer sub acoperire. „Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit sa îndur oprobiul public, îl merit, dar sper sa avem parte de legi şi de judecători drepti. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor", a scris Robert Turcescu pe blogul personal. 

La puţine ore după publicarea documentului, blogul jurnalistul nu a mai putut fi accesat.

image

Ministerul Apărării nu vrea să comenteze declaraţiile făcute de Turcescu

Ministerul Apărării Naţionale a precizat, într-un comunicat de presă, că instituţia nu face niciun fel de comentariu pe marginea declaraţiilor făcute de Robert Turcescu.

Mai mult, conform documentului citat, MApN aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice, iar„dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe”.

În 2012 a negat că are gradul de locotenent-colonel

Ministerul Apărării Naţionale a confirmat în anul 2012, la solicitatea postului de televiziune Antena3, gradul de locotenent-colonel al jurnalistului Robert Turcescu. De cealalta parte, jurnalistul a susţinut, într-o scrisoare adresata la acea vreme MApN, că pentru el acest lucru reprezintă o „regretabilă eroare” şi solicită de urgenţă „îndreptarea acestei situaţii prin revenirea la starea de fapt: cetăţean român care nu şi-a satisfăcut stagiul militar şi, prin urmare, nu poate aparţine corpului ofiţeresc al Armatei Române”.

Robert Turcescu a adăugat, tot în acel moment din 2012, ca în situaţia în care nu i se va anula gradul primit „în mod accidental”, va „actiona in judecata MApN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovaţi de acest lucru".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite