Robert Turcescu: Nu vom face nicio propunere pentru postul de viceprimar. Consilierii PMP sunt în Opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Turcescu FOTO Eduard Enea
Robert Turcescu FOTO Eduard Enea

Consilierul general Robert Turcescu a anunţat că PMP nu va colabora cu PSD, iar partidul pe care îl reprezintă în Consiliiul General nu va face o propunere de viceprimar, ceea ce înseamnă că primarul general pierde majoritatea pe care se baza înainte de fuziune dintre PMP şi UNPR.

„Consilierii generali ai PMP sunt şi vor rămâne în Opoziţie. Prin urmare, îi mulţumim doamnei Gabriela Firea pentru ideea vehiculată în ultima perioadă în spaţiul public cum că ar putea lua în calcul şi un viceprimar de la PMP în şedinţa în care se va numi un nou viceprimar pe locul vacantat de Tudor Ionescu, dar anunţăm răspicat că nu vom face nicio propunere pentru postul de viceprimar, prin urmare, pe parcursul acestui mandat, consilierii generali ai PMP sunt în Opoziţie“, a explicat Turcescu, consilier general.

Turcescu a ţinut să precizeze că este vorba de şase consilieri generali - patru ai fostului PMP şi doi de la UNPR. „În actuala formulă, suntem şase consilieri generali — patru aleşi pe listele PMP, doi dintre colegii noştri venind de pe listele Alianţei PSD-UNPR şi fiind membri ai UNPR. Noi aşa spunem, că în momentul de faţă suntem şase consilieri generali ai PMP. (...)", a menţionat Turcescu.

Ca urmare a fuziunii PMP-UNPR, Partidul Mişcarea Populară are şase consilieri generali, PNL are opt şi USB - 15. Fără cei doi consilieri generali ex-UNPR, PSD pierde majoritatea absolută din CGMB. În urmă cu câteva zile, primarul general gabriela Firea spunea, la Adevărul Live, că PMP a solicitat funcţia de viceprimar rămasă liberă ca urmare a demisiei lui Tudor Ionescu  (ALDE) din funcţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite