Robert Negoiţă, nou atac asupra Guvernului: Distruge administraţia locală şi după aia vine cu pomană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, suspendat temporar din PSD, a lansat marţi un nou atac asupra Guvernului Dăncilă, afirmând că „distruge administraţia locală” şi că acum „vine cu pomană”. Acesta şi-a exprimat apoi speranţa ca moţiunea de cenzură să treacă, iar guvernul să fie demis.

Aflat la Bruxelles unde participă la reuniunea Comitetului European al Regiunilor, Negoiţă a comentat pentru Hotnews.ro măsurile recente anunţate de guvern, printre care şi alocarea a 1,4 milioane de lei pentru administraţiile locale. Acesta a spus despre promisiune că reprezintă o „pomană” şi că, înainte de asta, actualul guvern a „distrus administraţia locală” aşa cum nu a făcut-o niciun alt guvern.

„Din ce am înţeles eu, aceste fonduri nu au nicio legătură cu Bucureştul, nu este eligibil la aceste fonduri de 1,4 miliarde de lei. Consider că este în neregulă treaba asta, de ce este exclus Bucureştiul, de ce este discriminarea asta? Sunt probleme grave şi în Bucureşti. Că vine Guvernul să mai dea câte o chestie de genul ăsta nu poţi să spui că e greşit. Eu nu sunt de acord cu abordarea de principiu a Guvernului, care sărăceşte administraţia locală - niciun guvern nu şi-a permis să distrugă administraţia locală cum a făcut-o actualul guvern - şi după aia vii cu pomană. Abordarea este incorectă. Dă predictibilitatea administraţiei locale, conform Constituţiei, dă-i autonomie financiară, astfel încât să n-aibă nevoie de pomeni de la guvern! Bugetul naţional nu e pentru a-l împărţi pe criterii politice, ci pe principii transparente, nu la cheremul unui ministru sau al prim-ministrului sau al Cancelariei prim-ministrului. Faptul că dă bani administraţiei locale e lăudabil. Felul în care o face este condamnabil”, a precizat primarul, citat de Hotnews.

Negoiţă a vorbit şi despre a treia ediţie a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, idee lansată ieri de premierul Viorica Dăncilă la „Adevărul Live”. Primarul susţine că „e o prostie” şi că ar trebui depuse mai multe eforturi pentru atragerea banilor europeni.

„Am semnalat de mai mute ori că este în neregulă să te suprapui cu programele operaţionale regionale finanţate de Comisia Europeană, e o prostie. Şi dup-aia ne văităm că nu am atras bani europeni. Normal, dacă îi dai pe ăia naţionali, pe care îi atragi mult mai uşor, de ce să vii să faci proiecte mai complexe pe POR pe fix aceleaşi linii. În al doilea rând, PNDL ar trebui să fie mult mai transparent. Hai să vedem programul de guvernare. În Sectorul 3 au promis 50 de creşe. Am solicitat şi noi foduri cât să dăm măcar cu var în vreo două şi nu ne-au dat nici măcar un leu”, a mai declarat primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiţă.

Legat de moţiunea de cenzură care urmează să fie votată joi, primarul Sectorului 3 şi-a exprimar speranţa ca ea să treacă.

„Eu sunt o persoană optimistă şi aş fi zis că trece moţiunea, dar mă apucă dezamăgirea când văd că liderii opoziţiei nici nu-şi dorsc şi nici nu-s în stare să coaguleze o majoritate în paralel, ceea ce este un semn foarte prost pentru România. Să dea bunul Dumnezeu ca joi liderii opoziţiei să demonstreze că-s capabili să facă ceva”, a conchis acesta.

În prezent Robert Negoiţă este suspendat din PSD după ce Comitetul Executiv al partidului a decis pe 3 iulie să-l suspende pentru şase luni.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite