Robert Negoiţă, după suspendarea din PSD: Liviu Dragnea e malefic. A fost profesorul Vioricăi Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat joi seară la Digi24 că Liviu Dragnea este un „om malefic”, care s-a folosit de diverse instituţii pentru a ameninţa membri de partid şi că Viorica Dăncilă a învăţat de la acesta să vină cu decizii pre-aranjate.

În contextul în care la ultimul CEx PSD s-a decis excluderea din partid a vicepreşedintelui PSD Robert Negoiţă, acesta a explicat la Digi24 că i se pare „penibil” faptul că aceeaşi persoană care l-a sancţionat să-i preia funcţia. Primarul Sectorului 3 din Capitală a mai subliniat că nu este singurul nemulţimit de starea actuală a partidului, însă o parte dintre colegi „nu au curajul să vorbească”.

Negoiţă a vorbit şi despre transformarea Vioricăi Dăncilă şi a dat de înţeles că aceasta nu are pregătirea necesară pentru funcţia de premier şi că a învăţat să fie un lider cu „decizii pre-aranjate” de la Liviu Dragnea.

Percepţia mea e că Viorica Dăncilă nu a fost pusă în această poziţie (n.red.: de premier) pentrut a face ceava. Cu toţii suntem conţienţi de importanţa unei astfel de poziţii. În mod normal trebuie să ai o experienţă, să fi condus ceva în viaţă. Să mergi cu un bagaj de cunoştinţe. Ceea ce nu a fost cazul. (...) Mama mea e o persoană pe care o respect foarte mult. E un om care merită, dar nu aş pune-o niciodată ministru. Poziţia de a gestiona treburile unei ţări nu e o chestie de oameni doar de bună calitate. Evident, e obligatoriu, dar cred ca trebuie să ai şi nişte competenţe”, a explicat Negoiţă.

Acesta a mai menţionat că în PSD nu există discuţii şi că Viorica Dăncilă vine cu ele deja stabilite.

Aceste aspecte (n.red.: decizii de partid) nu se discută în mod real în partid. Ele vin pre-aranjate. Ne-am obişnuit cu ele, de la profesorul dânsei, domnul Dragnea. Dezbateri de genul acesta, foarte rar şi foarte puţin. Deciziile referitoare la guvernare, importante pentru ţară, nu prea se discută în partid. Eu am încercat să lansez astfel de teme şi nu am avut niciun succes.

Întrebat dacă mai există oameni competenţi în partid, primarul a relatat că „s-a demonstrat că nu. Lăsând la o parte că a fost epurată conducerea partidului, au fost aduşi mulţi oameni care nu au nicio legătură cu conducerea unui partid. Mă feresă să dau exemple. Sunt mulţi care nu au ce căuta acolo. Nu înţeleg nimic”, a adăugat acesta.

În privinţa lui Liviu Dragnea, Negoiţă a afirmat că acesta este un „om malefic” şi că a ameninţat oameni din partid cu diverse instituţii.

„În perioada lui Dragnea chiar am avut de suferit. E un om malefic care ştie să facă rău. Ştie să se ocupe de o persoană atunci când vrea şi să-ţi facă viaţa un calvar. Au fost tot felul de şicane. Inclusiv instituţionale, folosindu-se de instituţii. Din nefericire e o practică. Am colegi care se folosesc de asta”, a mai relatat Robert Negoiţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite