Rivalii Dragnea şi Ponta au un duşman comun: Cioloş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adversitatea dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta e lăsată deoparte de cei doi politicieni în momentul în care PSD atacă cu toate forţele Guvernul Cioloş pentru a-l prezenta în culori sumbre.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi fostul premier Victor Ponta, politicieni care se atacă în interiorul partidului lor, îngroapă securea războiului când încep ofensiva asupra adversarilor din exterior, aşa cum e cazul Guvernului Cioloş. „Este o neperformanţă serioasă. Noi vorbim practic de un act de guvernare foarte slab, o guvernare foarte proastă. Acest Guvern s-a remarcat prin nişte afirmaţii ale unor miniştri cum n-a mai îndrăznit niciun ministru în România“, a declarat Dragnea în cadrul unui interviu acordat unei televiziuni ale cărei mesaje sunt similare celei de pe agenda social-democraţilor.

Şeful PSD a plusat în timpul interviului acuzându-l pe Cioloş că e principalul vinovat de situaţie şi că ar trebui să mai schimbe la echipa de guvernare. Recomandarea lui Dragnea, remanierea a încă doi sau trei miniştri, fiind dat exemplu ministrul Agriculturii. „În agricultură, în acest an Ministerul Agriculturii a făcut foarte mult rău“, a spus şeful PSD. Însă, demnitarul pe care Dragnea îl vrea cel mai mult plecat din Guvern este ministrul Justiţiei, a cărui demisie a şi fost cerută în urmă cu două săptămâni, la pachet cu cea a lui Irimescu.

Dragnea, sfidat de Cioloş

Solicitarea liderului PSD s-a lovit însă de refuzul categoric al premierului Dacian Cioloş. „Deciziile (privind remanierea sau cererea demisiei-n.r.) le iau în funcţie de performanţa miniştrilor. În ceea ce o priveşte pe doamna Raluca Prună, nu m-am gândit la o remaniere niciodată. Din punctul meu de vedere, dânsa îşi face treaba foarte bine şi eu o susţin“, a spus Dacian Cioloş, joi, zi în care a remaniat patru miniştri, dar nu dintre cei ceruţi de Dragnea.  

Preşedintele PSD a devenit tot mai acid în declaraţii la adresa echipei Cioloş şi a spus răspicat faptul că nu va accepta în toamnă varianta susţinerii unui Guvern de uniune naţională condus de acelaşi om. Mai mult, acesta a subliniat că nu vrea ca oamenii săi să fie din nou dezamăgiţi de un asemenea Guvern.

Cu toate că în ultimul timp a avut mai multe nemulţumiri faţă de liderul său de partid, fostul premier Victor Ponta a venit, la rândul său, cu atacuri la adresa lui Cioloş. Una dintre ultimele nemulţumiri ale lui Ponta este că premierul nu s-ar interesa de situaţia românilor din Diaspora, în general, de cei din Belgia, în special. Potrivit fostului premier, zeci de români ar sta în faţa Ambasadei României din Bruxelles, zilnic, pentru a prinde un loc să-şi reînnoiască documentele de călătorie. Paradoxal, afirmaţiile vin de la un demnitar în perioada căruia cetăţenii români din străinătate au stat la cozi interminabile pentru a vota la alegerile prezidenţiale din 2014.

Disputele cu Ghinea

Victor Ponta a fost şi mai vocal în cazul disputelor între prietenul şi colegul său Sebastian Ghiţă şi ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Ponta a susţinut cu tărie că gradul de absorbţie al fondurilor europene e zero în 2016. „Despre fondurile structurale de la UE - ştim cum stăm. După ce am reuşit cu mari eforturi să absorbim 5 miliarde de euro în 2015, acum avem absorbite zero şi drept responsabili guvernamentali nişte caricaturi care dau din gură lozinci politicianiste neavând habar despre subiect“, a subliniat Ponta, care în alte declaraţii îl jignise pe Ghinea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite