Rezultate în timp real, disponibile duminică pe platforma Rezultate Vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stampila vot alegeri

Prezenţa la alegerile locale din 27 septembrie 2020, precum şi rezultatele în timp real, pe măsură ce vor fi comunicate de Biroul Electoral Central, vor putea fi accesate într-o formă grafică uşor de înţeles pe platforma Rezultate Vot realizată de Code for Romania.

Pentru această rundă de alegeri, Rezultate Vot s-a transformat într-o soluţie complexă care nu oferă doar date brute ci şi contextul necesar pentru a le înţelege. În premieră, în ziua alegerilor, platforma va oferi un flux live de comentarii şi analize realizate de sociologi din marile centre universitare ale României.

Toate informaţiile privind procesul electoral vor putea fi vizualizate prin grafice intuitive, hărţi interactive, cu posibilitatea de a compara rezultatele acestei runde de alegeri cu cele din anii precedenţi. Pe lângă posibilitatea de a vizualiza prezenţa / rezultatele în timp real, cei care doresc, vor putea prelua gratuit pe site-ul lor, folosind funcţia embed, hărţile şi graficele interactive unde datele se vor actualiza în timp real. 

Şi la această rundă de alegeri, Aplicaţia Monitorizare Vot, realizată de Code for Romania, va fi utilizată de observatorii care vor monitoriza în timp real neregulile din secţiile de vot. Platforma Rezultate vot va prelua în timp real inclusiv informaţii statistice care provin din utilizarea aplicaţiei de monitorizare. 

Oferind date detaliate despre prezenţa la vot, rezultatele votului, analiză live a datelor şi date privind monitorizarea procesului electoral, Rezultate Vot va reprezenta o resursă unică prin utilitatea ei, care va transparentiza procesul electoral şi va face mai accesibile publicului larg informaţiile puse la dispoziţie de autorităţi.

Rezultate Vot este una dintre cele patru soluţii digitale din cadrul ecosistemului pentru alegeri, realizate pro bono de voluntarii Code for Romania.

Vot România este aplicaţia prin care toţi cei care vor să voteze la alegerile locale pot afla unde, cum şi pe baza căror documente o pot face.

Vot Diaspora este soluţia prin care alegătorii din diaspora se pot informa cu privire la participarea la alegerile parlamentare din decembrie, iar Monitorizare Vot este unealta digitală folosită de observatori pentru a putea transmite în timp real informaţii din secţiile de vot.

Toate aceste aplicaţii au fost incubate în cadrul programului Civic Labs, prin care identificăm probleme din domenii esenţiale pentru societatea românească şi propunem soluţii digitale care vizează educaţia, sănătatea, mediul, grupurile vulnerabile, transparenţa şi implicarea civică. Prototipurile realizate în Civic Labs au fost transformate în realitate de voluntarii Code for Romania, în cadrul programului Tech for Social Good. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite