Rezultate BEC. Participarea la referendum a fost de 20,96%. 91,61% dintre cei prezenţi au votat „Da“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral central (BEC) a anunţat, luni dimineaţă, rezultatele parţiale ale participării la Referendumul privind modificarea Constituţiei, precizând că, din datele preliminare reiese că 20,96% dintre românii cu drept de vot s-au dus în acest weekend la urne, din care 91,61% au răspuns pentru modificarea Constituţiei

Potrivit BEC, numărul de voturi pentru modificarea Constituţiei, adică răspunsul „DA“, a fost  de 3.461.581 de persoane, ceea ce reprezintă 91,61% din numărul participanţilor.

6,42% din numărul participanţilor a votat NU la referendum (242.771), iar 74.414 (1,97% dintre participanţi) şi-au anulat votul.

Preşedintele Biroului Electoral Central, Marius Ionel Ionescu, a spus că din totalul de 19.040 de secţii de votare, au fost verificate 18.724, a precizat preşedintele BEC.

Prezenţa la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei a fost de 20,96 la sută, nefiind validat.

Întrebarea la care au fost chemaţi să răspundă alegătorii este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", decizia Legislativului vizând revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite