Rezultate alegeri prezidenţiale. Judeţele în care Iohannis a ieşit pe primul loc. Ce fiefuri mai păstrează Dăncilă. Cum s-a împărţit Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Dăncilă a reuşit să câştige doar în câteva judeţe din sud, în timp ce preşedintele în exerciţiu, Klaus Iohannis, a fost pe primul loc în majoritatea judeţelor din ţară. Kelemen Hunor a câştigat în Harghita şi Covasna, în timp ce Dan Barna nu a reuşit să ajungă pe primul loc în niciun judeţ.

Preşedintele în exerciţiu a reuşit să se impună nu doar în judeţele din Transilvania, ci şi în câteva fiefuri PSD-iste, cum ar fi Vasluiul, Vrancea sau Iaşi.

Judeţe câştigate de Klaus Iohannis: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava , Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea,  Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6

Judeţe câştigate de Viorica Dăncilă: Argeş, Botoşani, Buzău, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Teleorman, 

Judeţe câştigate de Kelemen: Covasna, Harghita.

Rezultatele votului din diaspora, comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă, după centralizarea a 93,89% din rezultate, arată că preşedintele Klaus Iohannis a câştigat detaşat în afara graniţelor, cu un scor aproape dublu faţă de Dan Barna. Viroica Dăncilă a luat mai puţin de 3%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite