Adevărul Live. Cartianu, despre victoria bine făcută a „neamţului” Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, în Piaţa Universităţii din Capitală, după câştigarea turului doi al alegerilor prezidenţiale FOTO presalibera.net
Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, în Piaţa Universităţii din Capitală, după câştigarea turului doi al alegerilor prezidenţiale FOTO presalibera.net

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Jurnaliştii Dan Marinescu şi Grigore Cartianu au explicat motivele care au dus la o victorie zdrobitoare a lui Klaus Iohannis, preşedintele ales al României.

Grigore Cartianu: Începem să-l descoperim pe Klaus Iohannis. Au fost mai multe voturi anti Ponta. Un om, la 42 de ani, a devenit extrem de urât.  

Curând, vor fi nişte răfuieli în PSD. Votul a fost provocat de el. Este de o aroganţă incredibilă. La Realitate a TV a crezut că prin logoree crează impresie. 

Iohannis greşeşte la capitolul ambasadori. Ei au fost puşi cu spatele la zid. 

În campanie, Iohannis a fost boicotat. Au fost posturi care nu au vrut să dea dezbaterea de la B1TV.  

Porcăria cu dezinformarea a mers până aseară, mult după ora 21.00. Aseară, RTV şi Antena 3 l-au dat câştigător pe Ponta. La un moment dat însă, le-au dat nişte cifre institutele de sondare în care Iohannis trecuse pe primul loc. La un moment dat RTV a renunţat să-l mai dea câştigător pe Ponta. 

PSD era bine plasat pentru a câştiga alegerile. PSD a fraudat mult în ţară, când au văzut că pierd, pentru că altfel nu ar fi luat scorul acesta în ţară. Ei au făcut un traseism al listelor care se va lăsa cu multe dosare. 

Ponta nu va putea ieşi pe stradă o vreme, pentru că există o furie incredibilă. 

Cred că justiţia a prins mult curaj acum. Justiţia va face mare parte din treabă: curăţenie în Parlament, va pune presiune pe partide să-şi scoată corupţii de acolo şi să le ridice imunitatea unor parlamentari. 

Există şi presiunea electoratului UDMR, care, în proporţie de 80% a votat cu Iohannis. 

Dan Marinescu:E tragic pentru Victor Ponta că cei care au votat împotriva lui au fost tinerii. Este un preşedinte care a fost respins de generaţia din care face parte. Nu cred că se încheie cariera lui politică aici. 

E foarte important ca populaţia să înţeleagă ce vrea să facă Klaus Iohannis. Rolul nostru e să urmărim dacă se şi ţine de cuvânt.

Îl citez pe Bogdan Chiriac: „Aceste două atacuri-cea cu casele şi cu adopţiile- au fost folosite de PSD până la imbecilitate“. Enumera şi greşeala doamnei Firea, care s-a luat de domnul Iohannis. Spunea că asta i-a mai scăzut încă patru procente lui Victor Ponta. 

Sunt ziarişti buni la RTV şi Antena3, dar unii şi-au depăşit linia de jurnalişti. Ponta intervenise, prin telefon, la Antena 3 şi a fost certat pentru înfrângere. Poate acum înţeleg toţi, inclusiv Ponta, ce joc periculos au făcut acolo. 

Corect este să spunem că Victor Ponta a fost doar de două ori la Adevărul Live. Staff-ul lui ştie câte telefoane le-am dat. Iohannis a fost de trei ori. Şi Victor Ponta ar fi putut veni de trei ori. 

Avem o lună de zile foarte importantă, până la preluarea mandatului de către Klaus Iohannis. În această lună, Klaus Iohannis trebuie să înveţe ce implică viaţa de preşedinte. Klaus Iohannis trebuie să stea de vorbă cu preşedintele Traian Băsescu. 

Votul de ieri a fost şi un vot antisistem. Oamenii au vrut un preşeditne care să nu mai fie legat de partide. Iohannis a spus lucrul acesta, dar trebuie să se şi ţină de cuvânt. Iohannis a plecat de zece procente minus şi a ajuns la zece procente în plus. 

Citeşte şi:

Rezultate parţiale BEC: Iohannis 54,66%, Ponta 45,33%, după numărarea voturilor din 96,5% din secţii

Klaus Iohannis, candidat al ACL la funcţia de preşedinte, a obţinut 54,66% din voturi în turul doi al prezidenţialelor, iar Victor Ponta 45,33%, după centralizarea rezultatelor din 96,5% din secţiile de votare, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la ora 09.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Macovei: Ponta, dă-ţi demisia! Ponta: Resping categoric

Monica Macovei îi cere lui Victor Ponta demisia pentru organizarea votului în diaspora. Victor Ponta repinge categoric posibilitatea unei demisii din fruntea Guvernului.


Prima baie de mulţime a lui Klaus Iohannis în Piaţa Universităţii

 Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale 2014 potrivit rezultatelor parţiale anunţate de BEC, a ieşit în Piaţa Universităţii printre cei 10.000 de români adunaţi în centrul Capitalei. Oamenii au strigat „Klaus, Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse!” şi „Ole, ole ole, Victor Ponta nu mai e”.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe. Iohannis îl surclasează pe Ponta şi în judeţul Iaşi

Primele cifre privind rezultatele pe judeţe la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale indică victoria - aşteptată, de altfel - a lui Klaus Iohannis în Transilvania. Candidatul creştin-liberal a reuşit să-l depăşească pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, în judeţul Iaşi.

Dragnea: Victor Ponta nu va demisiona din funcţia de prim-ministru

Victor Ponta nu-şi va da demisia din funcţia de prim-ministru, a declarat, duminică seară, preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, la scurt timp după ce premierul şi-a recunoscut înfrângerea în faţa lui Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite