Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Situaţia pe judeţe

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Situaţia pe judeţe

Colaj Mediafax cu principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale

Rezultatele la primul tur al alegerilor prezidenţiale arată că ardelenii l-au preferat pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, în defavoarea lui Victor Ponta, candidat PSD-UNPR-PC, care s-a detaşat, însă, în judeţele Gorj, Vaslui şi Botoşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Candidatul ACL, Klaus Iohannis, câştigă primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Alba, cu 52,57% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 27,43%, pe locul al treilea fiind Elena Udrea, cu 3,91% din voturi, conform rezultatelor finale prezentate luni de BEJ.
 
 
Candidatul ACL Klaus Iohannis câştigă primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Arad, cu 44,55% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 29,48%, pe locul al treilea fiind Elena Udrea, cu 4,94% din voturi, conform rezultatelor parţiale prezentate de BEJ luni dimineaţă.
 

ARGEŞ: Ponta câştigă primul tur cu 49,7% din voturi, Iohannis are 20,9% - rezultate finale

Luni 10.30 În urma centralizării rezultatelor din toate secţiile de votare din judeţul Argeş, candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut în acest judeţ 49,75% din voturi. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut mai puţin de jumătate din scorul lui Victor Ponta, fiind votat de 20,99% dintre argeşeni. 

 

REZULTATELE FINALE ale primului tur al prezidenţialelor: Victor Ponta 40,44%, Klaus Iohannis 30,37%

Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale. Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut 40,44% din voturi, iar contracandidatul său, Klaus Iohannis (ACL), a fost votat de 30,37% din români.

BACĂU: Victor Ponta a obţinut 49,62% din voturi, Klaus Mannish - 25,84%

La alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, când a avut loc primul tur de scrutin, în judeţul Bacău s-au prezentat la vot 49,38% dintre alegătorii incluşi în listele electorale, în număr de 602.130. Au votat 297 363 de băcăuani din care doar 288.575 de voturi au fost declarate valide. Victor Ponta a primit cele mai multe voturi, 143219 iar candidatul Pro Demo, Mircea Mirel Mariţei, cele mai puţine, doar 250.
 
 
În primul tur al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis a câştigat atât în Oradea, cât şi în Bihor. Din cele 143 de secţii de vot din Oradea, doar în două a reuşit Victor Ponta să se claseze pe primul loc. Este vorba despre secţiile din Penitenciar şi Arest.
 
 
Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, s-a clasat pe primul loc în Bistriţa-Năsăud, cu 44,68 din voturi în urma primului tur de scrutin, fiind urmat de Victor Ponta (PSD), cu 36,28 la sută, şi de candidatul PMP, Elena Udrea, cu 3,60 la sută, potrivit rezultatelor finale anunţate de BEJ.
 
 
PSD s-a impus din nou la Botoşani la alegeri. Victor Ponta a obţinut 55,59% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, câştigând zdrobitor până şi în satul natal al şefului filialei judeţene PNL, Florin Ţurcanu. Al doilea clasat a fost candidatul ACL, Klaus Iohannis, aflat însă la o distantă mai mare de 30 de procente de candidatul PSD-UNPR-PC.
 
 
Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut, în judeţul Braşov, 39% din voturi la alegerile prezidenţiale, în timp ce principalul său contracandidat, Victor Ponta, are 30,75% din sufragii, pe locul al treilea fiind Călin Popescu Tăriceanu, cu 7,04%, potrivit rezultatelor finale furnizate de BEJ.
 
 

Victor Ponta, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Brăila cu 51,53% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a obţinut 20,09% din voturi, potrivit rezultatelor finale furnizate, luni, de BEJ.

 
Biroul Electoral Judeţean Buzău a centralizat în acestă dimineaţă situaţia primului tur al alegerilor prezidenţiale 2014. Victor Ponta l-a învins pe Klaus Iohannis la Buzău cu o diferenţă de 34%, mult mai mare decât cea la nivel naţional. La ea acasă, Elena Udrea a ieşit a treia, înaintea lui Călin Popescu Tăriceanu.
 

CARAŞ-SEVERIN: Ponta câştigă alegerile cu 43,03%, Iohannis are 34,48%

Victor Ponta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Caraş-Severin, obţinând 43,03% din voturi, în timp ce principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, a primit 34,48%, arată rezultatele finale. 


Victor Ponta a obţinut aproape jumătate din voturile exprimate în judeţul Călăraşi, obţinând 49,76%, în timp ce Klaus Iohannis are 27,36% din voturi, iar pe locul al treilea se află Dan Diaconescu - 5,53%, potrivit rezultatelor finale date publicităţii, luni, de BEJ.

 
Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a câştigat detaşat primul tur al alegerilor în judeţul Cluj, el obţinând 42,53% din voturi, în timp ce candidatul PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a obţinut 23,79 % din voturi, potrivit rezultatelor finale comunicate luni dimineaţă de BEJ.
 
 
Candidatul PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a obţinut, în judeţul Constanţa, 37,36% din voturi, iar candidatul ACL, Klaus Iohannis, are 29,41% din voturi, pe locul al treilea fiind Elena Udrea, cu 8,07%, arată rezultatele finale furnizate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa.
 

DÂMBOVIŢA: Victor Ponta, scor dublu faţă de Iohannis

Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a dat public publicităţii rezultatele la alegerile prezidenţiale 2014. Astfel, Victor Ponta a câştigat în Dâmboviţa cu 52,54%, iar pe locul doi s-a clasat Iohannis cu 23,78%

DOLJ: Victor Ponta a obţinut 56,03% din voturi, Klaus Iohannis - 23,64%

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Dolj, cu 56,03% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a obţinut 23,64% din voturi, potrivit rezultatelor finale furnizate, luni, de BEJ.

 
Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Iaşi, unde a obţinut 43,46% din voturi, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, are 29,73%, pe locul al treilea fiind Monica Macovei, cu 6,05%, conform rezultatelor finale comunicate de BEJ.
 
 
Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a obţinut, în judeţul Galaţi, 48,11% din voturi la alegerile prezidenţiale, iar Klaus Iohannis, candidatul ACL, are 24,97% din sufragii, pe locul al treilea fiind Călin Popescu Tăriceanu, cu 5,97%, arată rezultate finale furnizate, luni, de BEJ.
 
 
Victor Ponta ar fi ieşit din primul tur dacă ar fi votat doar judeţul Giurgiu. candidatul PSD-UNPR-PC, a obţinut 40,01% din voturi la prezidenţiale, fiind urmat de Klaus Iohannis - ACL, cu 30,54%, şi de independentul Călin Popescu Tăriceanu, cu 5,46%, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 91,33% din procesele verbale.
 
 
Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a obţinut, în judeţul Gorj, 50,25% din voturi la alegerile prezidenţiale, în timp ce principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, are 24,38% din sufragii, pe locul al treilea fiind Elena Udrea, cu 24,38%, arată rezultate finale furnizate, luni, de BEJ.
 
 
Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, s-a clasat pe primul loc în judeţul Harghita, obţinând 62,97% din voturi, fiind urmat de candidatul PPMT Szilágyi Zsolt, votat de 10,9% din electori, pe locul al treilea fiind Klaus Iohannis, cu 10,76% din voturi.
 
 
Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a obţinut, în judeţul Hunedoara, 43,59% din voturi la primul tur al prezidenţialelor, iar Klaus Iohannis, candidatul ACL, are 31,64% din sufragii, pe locul al treilea fiind Călin Popescu Tăriceanu, cu 5,52%, arată rezultate finale furnizate, luni, de BEJ.
 

O diferenţă foarte mică între primii doi candidaţi s-a înregistrat la primul tur de scrutin în judeţul Maramureş, unde Klaus Iohannis a obţinut 36,55% din voturi, iar Victor Ponta - 36,46%, ei fiind urmaţi de Elena Udrea, cu 6,28%.

MEHEDINŢI: Ponta câştigă primul tur al alegerilor, cu 57,4%, Iohannis are 21,1%

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale în Mehedinţi, obţinând 57,4% din voturi, în timp ce principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, a obţinut 21,1% din voturi, arată rezultatele finale date publicităţii, luni, de Biroul Electoral Judeţean.
 

Candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, a câştigat în judeţul Neamţ primul tur al alegerilor, cu 49,42% din voturi, fiind urmat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 22,65% şi de Elena Udrea, cu 7,26% din voturi, potrivit datelor finale comunicate de BEJ Neamţ.

 

Victor Ponta a câştigat detaşat alegerile din judeţul Prahova, cu un procent de 39,4%, urmat de Klaus Iohannis, cu un procent de 27,7%.

SĂLAJ: Iohannis câştigă primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 34,53%, Ponta a obţinut 32,15%

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Sălaj, cu 34,53% din voturi, pe locul al doilea clasându-se candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, cu 32,15%, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean.

 
Biroul Electoral Judeţean Satu Mare a comunicat rezultatele finale de la alegerile de la Satu Mare. Pe primul loc s-a clasat Klaus Iohannis cu 32,37% din voturi. Pe locul II s-a clasat Victor Ponta cu 31,63 % din voturi, urmat de Kelemen Hunor.

Rezultatele centralizate de Biroul Electoral Judeţean arată că alegerile în judeţul Sibiu au fost câştigate detaşat de Klaus Iohannis, cu 69,8% din voturi, urmat la mare distanţă de Victor Ponta cu 19,3% din voturi. Elena Udrea a obţinut la Sibiu 1,5% din voturile valabil exprimate, Călin Popescu Tăriceanu 2,3% iar Monica Macovei 1,2%.
 
 
Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Suceava, cu 43,84% din voturi, în timp ce candidatul ACL Klaus Iohannis are 32,63%, iar Elena Udrea - 5,70% din voturi, potrivit datelor finale comunicate luni de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).
 
 
Victor Ponta, candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC ar fi câştigat alegerile prezidenţiale din primul tur, dacă toată ţara ar fi votat cum s-a votat în Teleorman. După numărătorile paralele realizate de partide, Victor Ponta a obţinut în Teleorman 57,92%, iar Klaus Iohannis 23,24%.
 
 
Candidatul ACL Klaus Iohannis câştigă primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Timiş, cu 42,03% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 29,66%, pe locul al treilea fiind candidatul independent Monica Macovei, cu 6,19% din voturi, conform rezultatelor finale prezentate luni de BEJ.
 

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a câştigat primul tur al alegerilor în judeţul Tulcea, obţinând 42,76%, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, are 26,25% din voturi, iar Elena Udrea a obţinut peste 9%, arată rezultatele finale furnizate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).
 
 
Candidatul PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a obţinut 54,03% din voturi la primul tur al prezidenţialelor, în judeţul Vaslui, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, are 21,55%, următorii clasaţi fiind, la mică distanţă, Elena Udrea şi Dan Diaconescu, arată rezultatele finale furnizate de BEJ.
 

VÂLCEA  Victor Ponta: 44.32%. Klaus Iohannis 34.42%. Călin Popescu Tăriceanu: 5.82 %

Candiatul PSD a obţinut în Vâlcea un scor electoral de 44.32 %. Pe locul al doilea se clasează Klaus Iohannis, care o fost votat de 34.42 % din vâlcenii care s-au prezentat la vot.

VRANCEA  Victor Ponta - 49,95%, Klaus Iohannis - 26,82%

Rezultatele parţiale date publicităţii de Biroul Electoral Judeţean Vrancea indică faptul că la ora 6.00, după numărarea a peste 270 de secţii de votare fin tot judeţul, Victor Ponta a obţinut 48,47%, urmat de Klaus Iohannis-27,03%, Elena Udrea-6,01%, Dan Diaconescu-5,17%, Călin Popescu Tăriceanu-3,73%, Corneluiu Vadim Tudor-3,72%, Monica Macovei-3,15%, Teodor Melaşcanu-1,06%. Ceilalţi candidaţi au obţinut scoruri sub 1%.

COVASNA: Kelemen Hunor câştigă detaşat alegerile, cu 50,41%, urmat de Klaus Iohannis, cu 14,96%
 
Primul tur al scrutinului prezidenţial a fost câştigat de candidatul UDMR, Kelemen Hunor, care a obţinut 38.773 de voturi (50,41%). Pe poziţia a doua în topul preferinţelor alegătorilor din Covasna s-a situat candidatul ACL, Klaus Iohannis, care a fost votat de 11.509 de persoane (14,96%). Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost votat de 10.533 de electori (13,69%), iar candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Szilágyi Zsolt, a obţinut 7.619 de voturi (9,90%). Pe următoarele locuri s-au situat Elena Udrea, cu 2,70% din voturi şi Dan Diaconescu - 2,05%, ceilalţi candidaţi fiind votaţi de mai puţin de 2% din electori.
 
BUCUREŞTI: Ponta l-a bătut pe Iohannis
 
Victor Ponta a reuşit să se impună în faţa lui Klaus Iohannis şi în Bucureşti, unde primar este bunul său prieten, Sorin Oprescu, un susţinător declarat al lui Ponta. Cel mai bun scor obţinut în Bucureşti de către Ponta, s-a înregistrat mchiar în Sectorul 5 al lui Marian Vanghelie, surprins în urmă cu câteva zile înjurându-l pe liderul PSD. Diferenţa dintre Ponta şi Iohannis în Sectorul 5 a fost de 12 procente, mai mare decât media naţională. Victor Ponta l-a învins pe adversarul său din turul II chiar şi în Sectorul 6, în fieful liberalului Rareş Mănescu, un apropiat al fostului lider PNL, Crin Antonescu.  Klaus Iohannis a câştigat numai în Sectorul 1, unde primar este democrat-liberalul Andrei Chiliman, fost liberal. În toate celelalte sectoare, Victor Ponta a reuşit să scoată un scor mai bun  decât Klaus Iohannis. Ponta s-a distanţat la opt procente şi în Sectorul 4, acasă la Cristian Piedone, de la PC, partid aflat la guvernare alături de PSD.  Şi bucureştenii din Sectorul 2, unde primar este Neculai Onţanu de la UNPR,  partid aflat în coaliţia de guvernare, au votat mai mult pentru Victor Ponta decât pentru Klaus Iohannis. Un scor apropiat cu cel din Sectorul 2 a obţinut Ponta şi în Sectorul 3, condus de prietenul Robert Negoiţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările