Rezultate alegeri parlamentare 2016. USR - dezamăgire camuflată cu aplauze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exit poll USR / FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe
Exit poll USR / FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe

Rezultate alegeri parlamentare 2016. Candidaţii USR au aşteptat rezultatele alegerilor la Tech Hub, un spaţiu neconvenţial destinat anteprenorilor aflaţi la început de drum şi poziţionat în zona centrală a Bucureştiului.

Locul a fost ales în aceeaşi notă a separării de vechea clasă politică şi n-a avut nimic din atmosfera clasică a unui sediu de partid: ziariştii şi-au preparat singuri cafeaua într-o mică bucătărie, iar liderii partidului au stat la grămadă cu susţinătorii şi cu reprezentanţii mass-media. 

Clotilde Armand a ajuns cu 30 de minute înainte de ora 9 şi, după ce a intrat pe uşă, a ridicat telefonul mobil spre tavan şi a dat drumul unui live pe pagina ei de Facebook, îndemnându-i pe oameni să iasă la vot. Cu o mână ţinea telefonul şi cu cealaltă gesticula: „Mai sunt 30 de minute, încă mai e timp să ieşiţi la vot. Go, go, go!“. Apoi, franţuzoaica a fost încolţită de microfoane: „Numărul mare al oamenilor care refuză să iasă la vot arată că românii şi-au pierdut încrederea. Noi ne dorim să recâştigăm încrederea oamenilor şi suntem foarte bucuroşi că vom intra în Parlament. Nu ne interesează neapărat procentele, e important că intrăm în Parlament pentru că este pentru prima dată după 1989 când un partid care nu este desprins din FSN reuşeşte să intre în Parlament“.  

Îmbrăcat la cămaşă albă şi sacou, Nicuşor Dan saluta lumea ridicând din sprâncene. „Cum stăm, Nicuşor?“, veneau întrebările. „Ce-am aflat şi eu de la ziarişti. Unii ne dau cu 14, alţii cu 15. Eu zic că sub 13 nu luăm“. 

Cu câteva minute înainte de ora 9, candidaţii USR, în frunte cu trio-ul Nicuşor Dan, Vlad Alexandrescu, Clotilde Armand, s-au aşezat în faţa unor plasme atârnate în tavan, pentru a asculta rezultatele exit-poll-urilor.  

Zâmbetele şi optimismul care dominaseră seara s-au topit într-un suspans care a stăpânit încăperea preţ de câteva minute. Apoi s-au auzit rezultatele: „PSD - 45 %, PNL - 21 %, USR - 8,5 %…“. Nicuşor Dan s-a strâmbat de parcă tocmai ar fi înghiţit o lămâie, Alexandrescu a oftat şi el, iar Clotilde Armand şi-a asumat misiunea de a rupe tăcerea şi a dat tonul unei bucurii în mod vădit exagerată: „Bravo, bravo, un rezultat excelent!“. Un ropot de aplauze a zguduit încăperea, camuflând reflexul de dezamăgire. USR a început să arate, în sfârşit, ca un partid politic.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite