Rezoluţie PNL: USR PLUS să denunţe „colaborarea” cu AUR şi să revină la dialogul cu PNL, „fără precondiţii inacceptabile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal a adoptat, la propunerea lui Rareş Bogdan, o rezoluţie prin care invită USR PLUS la un „dialog direct” pentru a reface majoritatea parlamentară. PNL cere „denunţarea imediată şi totală a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu Alianţa pentru unirea românilor”, despre care spune că este „o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană”.

„Facem apel la denunţarea imediată şi totală de către USR PLUS a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană. Niciun partid care se pretinde democratic şi pro-european nu poate intra în parteneriate de vreun fel – făţişe sau tacite – cu apologeţi ai legionarismului sau ai comunismului, cu susţinători ai lui Corneliu Zelea Codreanu sau Nicolae Ceauşescu”, se arată în documentul adoptat de Biroul Politic Naţional al PNL. 

Partidul Naţional Liberal invită USR PLUS „la un dialog direct, nemijlocit, fără precondiţii inacceptabile, pentru a reconstrui încrederea şi a reface majoritatea parlamentară creată imediat după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020”.

Sursa citată mai menţionează că premierul este mandatat „pentru a lua măsurile şi deciziile necesare pentru asigurarea în continuare a stabilităţii guvernamentale şi pentru respingerea tentativelor parlamentare de demitere a Guvernului prin moţiune de cenzură”.

Potrivit sursei citate, în rezoluţia adoptată de Biroul Politic Naţional al PNL formaţiunea este menţionat faptul că partidul salută aprobarea programului naţional de investiţii Anghel Saligny.  >>Salutăm recenta aprobare în Guvernul României a Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny” şi considerăm acest program o soluţie bună şi necesară pentru modernizarea ţării, pentru dezvoltarea multor comunităţi locale<<, mai arată sursa citată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite