„Revoluţionarii cu rol determinant“ din politică. Cine sunt aleşii care obţin bani pentru participarea lor la Revoluţia din 1989

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Rădulescu (centru), un „revoluţionar cu rol determinant“, cunoscut din februarie 2017 şi ca „Deputatul mitralieră“. FOTO Mediafax
Cătălin Rădulescu (centru), un „revoluţionar cu rol determinant“, cunoscut din februarie 2017 şi ca „Deputatul mitralieră“. FOTO Mediafax

Mai mulţi actuali sau foşti politicieni primesc indemnizaţie de revoluţionar pentru participarea lor la evenimentele din decembrie 1989, fie că au demonstrat aportul lor clar la căderea regimului, fie că doar au scris şi povestit despre faptele lor „eroice“. Printre beneficiari sunt nume ca Eugen Nicolicea şi Cătălin Rădulescu.

Printre actualii aleşi din Parlament care au primit titlul de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluţiei Române” sunt Cătălin Rădulescu (deputat PSD, autor al mai multor iniţiative controversate), Eugen Nicolicea (deputat PSD şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) şi George Cristian Sefer (deputat PMP). Indemnizaţia lunară pentru cei cu un asemenea titlu e de aproape 2.000 de lei. 

Recorder.ro a arătat într-un material cum deputatul Rădulescu şi-a schimbat declaraţiile referitoare la participarea sa la Revoluţia din 1989, în funcţie de context plasându-se la Piteşti sau Timişoara. De asemenea, declaraţiile sale au numeroase erori privind întâmplările de atunci, mai precis privind reperele temporale. 

La rândul său, Nicolicea a avut posibilitatea să-şi rotunjească veniturile cu banii primiţi de la stat pentru faptele sale de la Revoluţia din 1989. „E vorba de recunoaşterea faptului că nu am stat, ca alţii, să dorm în timpul Revoluţiei“, declara deputatul PSD pentru „Adevărul“ în 2016. 

Sefer, fost PP-DD-ist şi UNPR-ist, e acum parlamentar PMP, dar şi beneficiarul indemnizaţiei acordate revoluţionarilor. De altfel, acesta e şi preşedinte al Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989.

Alţi politicieni care au făcut un pas în spate, dar care au primit titlul de luptător cu rol determinant, dar şi indemnizaţie, sunt fostul ministru Radu Berceanu (PDL) şi Bogdan Niculescu Dăvăz (PSD).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite