Revoluţia din Justiţie. PNL îşi asumă răspunderea pe un pachet amplu de legi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul îşi angajează răspunderea săptămâna aceasta pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la doi la patru ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM, anunţă vicepremierul Raluca Turcan după şedinţa conducerii liberale, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

„Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la doi la patru ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM. Această corectare a legislaţiei pe Justiţie este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută şi de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce priveşte recursul compensatoriu, motivarea este dată de creşterea ratei de recidivă a celor eliberaţi. Ştim că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranţa oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare ameninţă viaţa de zi cu zi a românilor”, a anunţat Raluca Turcan, vicepremier care coordonează mai multe ministere, printre care şi Justiţia. 

De asemenea, vicepremierul a anunţat că Predoiu va merge la CEDO pentru a analiza situaţia României.  „Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situaţiei din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brăţări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, personal de probaţiune, dar şi pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!”, scrie Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite