Reprezentantul PSD la BEC pentru referendum a făcut puşcărie pentru pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul PSD la Biroul Electroral Central (BEC) pentru referendum este Nicolae Vasilescu, fost deputat condamnat, în 2013, la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Vasilescu a fost eliberat condiţionat după un an şi jumătate de puşcărie.

„Interesant e ca prin sentinta definitiva, lui Vasilescu i s-a interzis ca pana la finalul lui 2018 sa ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Pe deasupra, condamnarea a fost data de completul condus de Ionut Matei, si el membru BEC“, a scris pe Facebook  Ionela Arcanu, jurnalistă la Realitatea TV. 

Fostul deputat PSD de Dolj, Nicolae Vasilescu, închis la finalul lui 2013 pentru trafic de influenţă, a fost eliberat un an şi jumătate mai târziu. El fusese condamnat iniţial, la 2 ani de închisoare cu executare. Se afla pe aeroportul "Henri Coandă" pentru că urma să plece în China, când a aflat, de la avocatul său, că fusese condamnat. În martie 2012, Nicolae Vasilescu, atunci şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, a fost trimis în judecată. Potrivit procurorilor, în noiembrie 2011, deputatul, alături de alţi doi inculpaţi au pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale 2 milioane de lei, aproximativ 40% din valoarea totală a unor lucrări efectuate în beneficiul a cinci primării din Constanţa.

La finalul lunii august, PSD l-a înlocuit în BEC pe Bogdan Niculescu Duvăz cu Nicolae Vasilescu. Reprezentanţii partidelor în BEC sunt: Cristian Ene - PDL, Tudor Chiuariu - PNL, Bogdan Niculescu Duvăz - PSD, Verginia Vedinaş - PRM, Vlad Hogea - PC şi Szekely Levente Csaba - UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite