Reprezentantul PSD la BEC pentru referendum a făcut puşcărie pentru pentru trafic de influenţă

Reprezentantul PSD la BEC pentru referendum a făcut puşcărie pentru pentru trafic de influenţă

Liviu Dragnea, liderul PSD

Reprezentantul PSD la Biroul Electroral Central (BEC) pentru referendum este Nicolae Vasilescu, fost deputat condamnat, în 2013, la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Vasilescu a fost eliberat condiţionat după un an şi jumătate de puşcărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Interesant e ca prin sentinta definitiva, lui Vasilescu i s-a interzis ca pana la finalul lui 2018 sa ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Pe deasupra, condamnarea a fost data de completul condus de Ionut Matei, si el membru BEC“, a scris pe Facebook  Ionela Arcanu, jurnalistă la Realitatea TV. 

Fostul deputat PSD de Dolj, Nicolae Vasilescu, închis la finalul lui 2013 pentru trafic de influenţă, a fost eliberat un an şi jumătate mai târziu. El fusese condamnat iniţial, la 2 ani de închisoare cu executare. Se afla pe aeroportul "Henri Coandă" pentru că urma să plece în China, când a aflat, de la avocatul său, că fusese condamnat. În martie 2012, Nicolae Vasilescu, atunci şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, a fost trimis în judecată. Potrivit procurorilor, în noiembrie 2011, deputatul, alături de alţi doi inculpaţi au pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale 2 milioane de lei, aproximativ 40% din valoarea totală a unor lucrări efectuate în beneficiul a cinci primării din Constanţa.

La finalul lunii august, PSD l-a înlocuit în BEC pe Bogdan Niculescu Duvăz cu Nicolae Vasilescu. Reprezentanţii partidelor în BEC sunt: Cristian Ene - PDL, Tudor Chiuariu - PNL, Bogdan Niculescu Duvăz - PSD, Verginia Vedinaş - PRM, Vlad Hogea - PC şi Szekely Levente Csaba - UDMR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: