Reprezentanţa Comisiei Europene în România o ironizează pe Dăncilă: Toţi elevii din ciclul gimnazial învaţă o limbă străină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a postat pe Facebook un mesaj ironic, după ce Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a spus că nu vorbeşte limbi străine din patriotism.

”Uniunea Europeană are 2️⃣4️⃣ de limbi oficiale. Alături de Danemarca 🇩🇰, Grecia 🇬🇷, Luxemburg 🇱🇺, Austria 🇦🇹 şi Suedia 🇸🇪, 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 🇷🇴 este unul dintre cele 6️⃣ State Membre UE 🇪🇺 în care toţi elevii din ciclul gimnazial învaţă o limbă străină, conform Eurostat”, a scris Reprezentanţa Comisiei Europene în România. 

Premierul demis, Viorica Dăncilă, a explicat vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, care este motivul pentru care nu vorbeşte în engleză. „Suntem în România şi haideţi să fim mândri că suntem români”, a fost explicaţia lui Dăncilă. Aceasta l-a acuzat pe jurnalistul care a întrebat-o despre cunoştiinţele de limba engleză că vrea „să ducă în derizoriu” realizările Guvernului şi i-a acuzat pe „unii” care vorbesc bine limba engleză că merg la Bruxelles şi denigrează ţara.

Viorica Dăncilă: „Legat de limba engleză, doamnă, suntem în România şi haideţi să fim mândri că suntem români. Ducem totul în derizoriu?”

Jurnalist: „Să ştiţi că limba engleză nu e nimic dus în derizoriu”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite