Reportaj. Predoiu şi-a lansat programul pentru Capitală. „Noi suntem partidul la care s-a referit Iohannis când a vorbit de formaţiuni reformate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu, alături de o parte din susţinătorii săi. FOTO Facebook Alina Gorghiu
Cătălin Predoiu, alături de o parte din susţinătorii săi. FOTO Facebook Alina Gorghiu

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, şi-a prezentat programul electoral la aproape două săptămâni de la începutul campaniei. Într-o sală în care au venit aproape 700 de persoane, liberalul a promis că va învinge PSD-ul care stă în calea „fericirii bucureştenilor“ şi va aduce soluţii pentru oraşul „îmbolnăvit“ de Oprescu, dar şi că „dragostea sa va îmbrăca oraşul“.

Liberalii bucureşteni conduşi de Cătălin Predoiu s-au întâlnit miercuri pentru prezentarea oficială a programului electoral pentru Capitală, într-un loc, paradoxal, din apropierea Bucureştiului. Sute de membri PNL şi simpatizanţi ai liberalilor au încercat să găsească un loc cât mai bun în sală cu aproape o oră înainte de începerea evenimentului pentru a fi cât mai faţă. 

„Repede, vin Blaga şi Iohannis“

Cu un sfert de oră înainte de începerea evenimentului, organizatorii au încercat să-i convingă pe cei aflaţi pe holuri să meargă în sală pentru că la intrarea în sală a liderilor de partid să nu mai fie scaune goale. Unul dintre responsabilii locului unde a avut loc lansarea programului, fără a fi familiarizat cu lista celor prezenţi, i-a îndemnat pe toţi cei aflaţi pe holuri să intre în sală, printr-o replică neinspirată adresată jurnaliştilor.. „Repede, vin Blaga şi Iohannis. Vorbesc, apoi puteţi ieşi din nou aici“, a afirmat acesta în dorinţa de a convinge cât mai repede participanţii să intre în sală. Într-adevăr, Blaga a fost prezent la eveniment, însă Klaus Iohannis nu avea cum deoarece se află într-o vizită oficială în Lituania.

Într-o sală în care au fost prezente aproape 700 de persoane Predoiu a lansat atacuri la adversarii politici, a vorbit despre soluţiile sale şi a ţinut să precizeze că PNL este partidul reformat de care a vorbit Klaus Iohannis la începerea campaniei, moment în care a punctat faptul că în România sunt formaţiuni politice unde s-a început reforma.

Primarul care va fi „coşmarul“ oricărui Guvern

„Trebuie să învingem PSD-ul. Nu este doar pentru că vrem, pentru că putem, ci pentru că merităm. Nu e totul perfect în partidul nostru, dar noi am început reforma. Noi vom continua reforma. Noi facem reformă. Dovadă sunt oamenii care nu sunt din partid şi sunt aici, în sală. Da, noi suntem partidul la care s-a referit şeful statului. Da, noi suntem partidul care a făcut reforma“ a mai spus candidatul PNL pentru Primărie.

Predoiu a adoptat şi un ton de luptă, acesta avertizându-şi adversarii politici de faptul că în perioada posibilului mandat îşi va îndeplini toate punctele sale. „Voi fi primarul care va fi coşmarul oricărui Guvern. Voi termina lucrările începute la metrou. Am şi forţa, şi ştiinţa, să pun în mişcare Primăria Capitalei. Voi reda timp bucureştenilor dublând viteza de circulaţie a RATB. Va fi un culoar unic pentru RATB, taxiuri, Poliţie, Pompieri. Voi construi sisteme de parcare integrate. Sunt proiecte care stau pe masa Primăriei, proiecte pentru care există bani, proiecte pe care eu le voi face“, a punctat Predoiu. 

„Dragostea“ lui Predoiu

Totodată, acesta a subliniat faptul că „dragostea mea va îmbrăca întreg oraşul“ şi că pentru o viaţă mai bună, în calea fericirii mai stau doar adversarii social-democraţi. „PNL este singurul partid care poate învinge PSD-ul. Orice vot în afara PNL-ului e un vot pentru PSD. Pe 5 iunie trebuie oprită maşinăria infernală de la vârful PSD. Avem o datorie de onoare faţă de români: opriţi PSD-ul. Votaţi util pe 5 iunie! Cum spune cineva aici, nu vă pierdeţi cu Firea. Orice ar fi PSD-ul nu e în Firea Bucureştiului“, a adăugat Predoiu care a vorbit de transparenţa în administraţie prin sublinierea că în timp ce fostele administraţii au fost „adeptele geamurilor negre“, liberalii vor alege geamuri transparente. 

La evenimentul de lansare, pe lângă Predoiu au mai şi Ciprian Ciucu, liberalul care deschide lista consilierilor pentru CMGB, dar şi Petru Lucaci, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, şi Sorin Buşe, fost şef al Centrului de Inginerie al Renault. De asemenea, prezenţi la eveniment au fost şi Andrei Baciu, prima propunere a lui Dacian Cioloş pentru Ministerul Sănătăţii, precum şi soprana Felicia Filip. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite