VIDEO Reportaj. Ministrul Economiei a ajuns şi de râsul PSD-iştilor. Noi jigniri în Parlament: „Voi sunteţi proşti? Pe Orban l-a prins cu banii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a mers luni în Camera Deputaţilor pentru a da socoteală privind activitatea, demers prilejuit de moţiunea depusă de Opoziţie împotriva sa. Mai puţin de jumătate dintre colegii săi au mers să-l asculte la început, iar spre final nu mai erau nici 20. Mai mult, social-democraţii s-au amuzat de discursul colegului lor, un politician care de cele mai multe ori se exprimă cu dificultate.

Dănuţ Andruşcă a fost printre primii politicieni care au intrat în sala de plen luni. Cu 20 de minute înainte de şedinţă acesta deja era aşezat şi citea din discursul pe care urma să-l rostească. Odată cu începerea citirii moţiunii de către un deputat PNL, Dănuţ Andruşcă a simţit că în sală creşte temperatura. Acesta s-a şters de mai multe ori pe frunte şi părea indecis cum să citească în continuare: cu sau fără ochelari. Până la urmă a rămas pe varianta cu ochelari. 

Peste 30 de minute a ţinut discursul lui Andruşcă. Dacă la început deputaţii de la mai multe partide s-au amuzat, au adus pancarte lângă acesta şi i-au făcut fotografii, spre mijlocul şi finalul discursului deputaţii erau deja fără chef şi îl ascultau cu greu. Nici nu mai erau mulţi. Sub 50 de deputaţi, cu toate că numătul total al acestora e de 329. 

Andruşcă, sursă de amuzament

Discursul lui Andruşcă l-a făcut să se amuze şi pe Varujan Vosganian, deputat al ALDE. De la amuzant la furie a trecut şi Cătălin Rădulescu. Deputatul PSD îi explica lui Gigel Ştirbu, deputat PNL, că Andruşcă are un motiv bine întemeiat privind poticnelile din timpul discursului. „Aşa se vorbeşte la Neamţ“, i-a spus Rădulescu lui Ştirbu, în timp ce râdea. 

Dănuţ Andruşcă a dovedit că e un bun profesionist.  Laurenţiu Nistor, deputat PSD

Acelaşi Rădulescu a sărit ca ars în momentul în care deputatul Florin Roman s-a dus spre Dănuţ Andruşcă la tribuna plenului şi i-a lăsat 1 leu, cerându-i să înceteze cu provocările. Pe lângă Rădulescu, Andruşcă s-a mai bucurat doar de sprijinul altor colegi, printre care Dann Suciu (lider de grup), Laurenţiu Nistor şi Valeriu Steriu. În rest, majoritatea PSD-iştilor a părăsit sala, gest care a arătat cât de susţinut e Andruşcă.   

Spe final, atmosfera a mai fost destinsă de schimbul de replici între Florin Roman şi Nicolae Bacalbaşa (PSD), „I-am dat un leu pentru că atât valorează discursul domnului Andruşcă. Aţi înţeles, domnule Nistor (n.r.- Laurenţiu Nistor)“, a declarat Roman, de la tribuna plenului. Bacalbaşa a ripotat ţipând. „Pe Orban l-a prins cu banii. Voi sunteţi proşti?“. 

Moţiunea s-a încheiat cu încă şase minute de discurs ale lui Andruşcă, nu cu răspunsuri la întrebări.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite