REPORTAJ Lansarea candidaţilor PSD: politică şi teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De teamă să nu fie comparat cu Victor Ponta, Liviu Dragnea a renunţat la manifestaţiile grandioase, organizate pe stadioane cu zeci de mii de oameni, şi a ales, pentru lansarea candidaţilor PSD la alegerile parlamentare, sala mică a Teatrului Excelsior, cu oameni puţini şi înghesuiţi.

PSD şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare pentru Bucureşti, la Teatrul Excelsior din Capitală, locul unde primarii şi consilierii aleşi la alegerile locale au depus jurământul în urmă cu cinci luni. Numărul celor prezenţi poate fi cel mult estimat, având in vedere că cei mai mulţi au stat în picioare. Primele trei rânduri au fost ocupate de liderii de la centru , cei şapte primari ai Bucureştiului şi de cei 24 de candidaţi la alegerile parlamentare. De organizarea evenimentului s-a ocupat primarul general, Gabriela Firea, care este şi preşedintele PSD Bucureşti.


Însă alegerea unei locaţii modeste a fost doleanţa preşedintelui PSD Liviu Dragnea, care nu a dorit să irite populaţia cu o manifestaţie fastuoasă, asemenea celei de la lansarea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. În urmă cu doi ani, Victor Ponta a organizat o petrecere în ziua în care a împlinit 42 de ani, pe cel mai mare stadion al ţării, Arena Naţională, la care au participat 50.000 de oameni aduşi din toată ţara.

Lecţia Ponta 

Lansarea grandioasă a lui Ponta i-a adus prejudicii de imagine fostului premier în campania electorală de la prezidenţiale, mai mulţi lideri PSD considerând că liderul social-democrat a pierdut alegerile şi din cauza aroganţei. Imaginile cu Victor Ponta, însoţit de Liviu Dragnea, care zâmbeau aşteptând aplauzele celor 50.000 de oameni aduşi pe Arena Naţională, în urmă cu doi ani, sunt istorie în PSD. Victor Ponta nici nu a fost prezent, iar Liviu Dragnea s-a aşezat în sală, alături de ceilalţi colegi şi invitaţi.

Cu toate astea, un gest nervos a trădat dorinţa sa de a se afla în centrul atenţiei. Evenimentul a fost deschis cu discursul Gabrielei Firea, care a prezentat proiectele începute şi pe care le are în vedere în mandatul său, la Primăria Capitalei. Deranjat că Firea nu mai termină de vorbit, Dragnea a aruncat discursul pe care îl avea pregătit şi ochelarii în braţele secretarului general, Marian Neacşu. De pe scenă, Firea îl anunţă imediat la microfon pe preşedintele PSD Liviu Dragnea. „Vedeţi că fără mine nu se poate“, spune Dragnea în timp ce urca scările pentru a ajunge pe scenă. La microfon, Dragnea a promis că Bucureştiul va avea centură pe patru benzi până în 2020, 300 de creşe noi, autostradă-inel care va înconjura Bucureştiul, iar proiectul lui Firea privind bursele naţionale pentru studenţii care stau la bătrâni va fi implementat la nivel naţional.

Sheila Abdulamit l-a cucerit pe Dragnea

După discursul lui Dragnea, toţi cei 24 de candidaţi ai PSD Bucureşti la alegerile parlamentare au fost strigaţi de Gabriela Firea pentru a urca, pe rând, pe scenă. Pe un ecran mare, imagini cu candidaţii şi profesiile lor. Cei mai mulţi jurişti: senatorul PSD Şerban Nicolae, Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, Aida Căruceru, membră TSD, deputatul Dumitru Chiriţă, avocatul Bogdan Bărbuceanu, deputata Diana Tuşa, fostă liberal. Dar şi ingineri: Vasile Gherasim, fost primar al Sectorului 1, Gabriel Petrea, preşedinte TSD, Mihnea Costoiu, fost ministru al Educaţiei, Sheila Abdulamit, fost preşedinte al Uniunii Naţionale al Studenţilor din România (UNSR).

Sheila Abdulamit ocupă locul 16, considerat neeligibil, pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor şi a ajuns candidat al partidului la cerinţa expresă a lui Liviu Dragnea.  Sheila Abdulamit i-a căzut cu tronc lui Dragnea în preajma sărbătorilor de iarnă, când liderul PSD a mers şi a mâncat zacuscă şi tobă în camera de cămin în care a locuit în vremea studenţiei. La lansare, Dragnea a urmărit-o cu privirea până s-a urcat pe scenă.

Pentru a fi tabloul complet, Gabriela Firea i-a chemat pe scenă, pentru poza finală, şi pe liderii PSD şi pe primarii de Sector. Evenimentul s-a încheiat cu un selfie făcut de Gabriel Petrea, preşedintele TSD şi primul pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor. Din sală se aude: „Dă-te Graţielo să se vadă şi Şerban“. Medicul Graţiela Drăghici, locul 6 pe lista pentru Senat, s-a pus în faţa lui Şerban Nicolae, locul 2 pentru Senat. „Ce-i place să fie ea moţ mereu“, trage concluzia aceeaşi femeie.

Marile proiecte ale lui Firea

Cu ocazia lansării candidaţilor la parlamentare, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat şi marile proiecte ale Bucureştiului. Edilul Capitalei a amintit de modernizarea celor 19 spitale din Capitală, printr-un proiect de 40 milioane de euro, aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Pentru fiecare proiect, Firea îi invita pe scenă pe beneficiari pentru a lăuda ideea exprimată de primarul general.

10 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea tuturor cabinetelor medicale şcolare şi stomatologice. „Spuneţi dumneavoastră ce credeţi despre acest program“, le-a îndemnat Fire pe o doamnă medic şi o asistentă medical. „În sfârşit, cineva se ţine de cuvânt. De la anul, copiii vor beneficia de asistenţă medicală şi stomatologică de mare calitate“, a spus medicul.

Studenţii din Capitală ar putea câştiga 500 de lei pe lună dacă au grijă de un bătrân sau dau meditaţii unui copil care provine din familii fără posibilităţi financiare. O fetiţă de până în zece ani spune că ar vrea să primească meditaţii la engleză, iar bătrânul adus la Excelsior şi-a exprimat „toate sentimentele de gratitudine“. Pentru studenţi, primarul general a pregătit locuinţe sociale. Cinci studenţi, membri TSD, s-au întrecut în laude la adresa proiectului gândit de Firea.

image
Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite