REPORTAJ Penibil şi grotesc la votul prin care Tudy, fostul iubit al Oanei Zăvoranu, a fost desemnat viceprimar al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul iubit al Oanei Zăvoranu, Tudor Tim Ionescu, alias Tudy, nu se mai simte deloc bine în faţa camerelor de luat vederi, din noua postură de viceprimar al Capitalei. Trecutul său deocheat l-a urmărit pe Tudy în prima şedinţă a Consiliului General, reuşind să o eclipseze pe primarul Gabriela Firea.

Alegerea noilor viceprimari ai Capitalei nu ar fi stârnit mare interes pentru presă, cel mult ar fi fost o stire mică în jurnal, dacă numele lui Tudor Tim Ionescu, cunoscut ca Tudy, nu ar fi apărut la favoriţi pentru a deveni mâna dreapta a primarului Gabriela Firea. Înainte cu o jumătate de oră de începerea primei şedinţe a Consiliului General, numele lui Tudy s-a auzit de câteva zeci de ori pe holul de la intrare.

Jurnaliştii comentau filmuleţele care îl arătau în costumul lui Adam, masturbându-se pentru a o impresiona pe Oana Zăvoranu, legăturile lui de cumetrie cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, dar şi cu liberalul Cristian Buşoi, la cabinetul căruia a început să cocheteze cu politica. „E şi dresor de animale“, spunea o colegă, când responsabilul cu presa de la Primăria Capitalei anunţa că Gabriela Firea va face o declaraţie la începutul şedinţei de Consiliu. „Pe cine interesează ce spune Gabriela Firea? Ştirea este Tudy astăzi“, comentează o altă colegă.

Îmbrăcat cu o cămaşă de culoare roz, Tudy şi-a făcut, cu greu, curaj să se apropie de sala de unde avea să iasă în calitate de viceprimar al Capitalei. Prins în cele din urmă, Tudy a fost întrebat dacă este pregătit să fie mâna dreaptă a Gabrielei Firea, dar întrebarea parcă l-a fulgerat, grăbindu-i paşii.

S-a aşezat în ultimele rânduri, chiar în faţa jurnaliştilor, care au continuat să-l sâcâie cu întrebări. Tudy a încercat să-i păcălească pe jurnalişti că nu ştie dacă va fi nominalizat pentru funcţia de viceprimar, deşi numele său a fost stabilit cu o seară înainte. „Ştiţi dvs. că voi fi nominalizat? Vorbim după şedinţă“, încerca Tudy să scape de jurnalişti.

În momentul în care numele său a fost strigat de la pupitru, ca propunere a grupului ALDE pentru funcţia de viceprimar, faţa sa nu a trădat nicio grimasă sau vreun gest de surprindere. În aşteptarea rezultatului, în spatele sălii, jurnaliştii au continuat să schimbe impresii despre viitorul viceprimar. Şi să caute numele său pe Google. Cei care nu ştiau istoricul său obscen şi citeau replicile lui Tudy din filmuleţele în care se masturba pentru Oana Zăvoranu priveau consternaţi în sală, în locul în care Tudy aştepta să fie anunţat viceprimarul Capitalei. „Aveam numai imaginile cu el în ipostazele alea când m-am dus să-i cer numărul de telefon“, spunea o jurnalistă acreditată pe Primăria Capitalei.

„Nu vin din zona mondenă“

Cu toate că internetul păstrează zeci de articole cu Tudy pe prima pagină a tabloidelor, noul viceprimar spune că nu are de-a face cu zona mondenă. „Nu vin deloc din zona  mondenă. Eu, munca mea e cea pe care o vedeţi aici şi nu numai aici o veţi vedea şi pe teren. Mă bucur că majoritatea consilierilor aleşi în funcţie m-au votat. Ţin să le mulţumesc, nu ştiu cine sunt, dar le mulţumesc, iar pentru cei care nu m-au votat, ţin să îi asigur ca vom lucra împreună, vom constri împreună“, a mai spus Tudy.

Ceilalţi consilieri zâmbeau şi ei la glumele făcute pe seama lui Tudy, care a aşteptat rezultatul votului, fără să aibă nicio reacţie la chicotelile care se auzeau în jurul său. Părăsind sala ca viceprimar, Tudy a oferit presei prima sa declaraţie în noua calitate. Iar întrebările jurnaliştilor au fost toate cu subînţeles la ipostazele în care singur s-a  filmat.

Întrebat ce îl recomandă pentru a ocupa o astfel de demnitate, Tudy a vorbit despre studiile sale europene pe care vrea să le aplice în Primărie. „Am terminat trei facultăţi, una pe comerţ internaţional, una pe ştiinţe politice, amândouă în Bruxelles, două mastere ambele în Bruxelles, unul pe politică comparată şi unul pe studii europene. De aceea, ca să răspund la întrebarea d-voastră, opţiunile mele se dirijează în zona Uniunii Europene, a relaţiilor internaţionale. Nu trebuie să va spun că Uniunea Europeană trece printr-un moment foarte dificil. În acest moment este un mare semn de întrebare legat de motivul existenţei sale, referendumul din Marea Britanie. Din acest motiv, şi eu şi colegii mei ne vom dedică eforturile pentru a clădi nu numai capitală, dar şi pentru a clădi Uniunea Europeană un pic şi în Bucureşti“, a explicat Tudor Tim Ionescu.

Serviciul făcut de Firea naşului Becali

Cel de-al doilea viceprimar ales, Aurelian Bădulescu,  este avocat şi a mai fost consilier general şi în perioada 2012 - 2016, dar din partea PNL, partidul lui Gigi Becali, naşul de cununie al primarului Gabriela Firea. În calitate de avocat, Bădulescu l-a apărat pe Gigi Becali, dar şi pe unul dintre bodyguarzii acestuia în dosarul furtului maşinii patronului Stelei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite